Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

In Memoriam: Carla Dieperink (1945 – 2024)

Toen de redactie van de wijkkrant pas na een paar weken hoorden dat Carla was overleden, lag de eerstvolgende krant al bij de drukker en de volgende krant verschijnt daarna pas begin september. Vandaar dat we besloten om haar al te eren via online mogelijkheden.

Door Nico van Putten

Voor hen die Carla hebben gekend was het een hele schok en laat ze een grote leegte na. Klarendal zal helaas een heel mooi mens gaan missen. Haar positieve en onbaatzuchtige betrokkenheid bij familie en de wijk kan niet genoeg geprezen worden. Toen ik het hoorde ben ik meteen begonnen met dit schrijven en soms met een traan in mijn oog. Haar positieve betrokkenheid met een nooit aflatende inzet voor een ander deed zij altijd met een vanzelfsprekendheid. Wat zij voor velen in en voor de wijk heeft betekend, is van onschatbare waarde! 

Ook bijzonder dat zij samen met haar man Ben in de zomer jarenlang kansarme kinderen uit Oost Europa te logeren kregen om hun een paar fijne vakantieweken te laten beleven. Voor de wat oudere bewoners was zij ook vooral bekend van Café Simmers, het café van haar ouders, waarin zij ook vaak meehielp.

Jarenlang heeft ze trouw de wijkkrant bezorgd en was niet te beroerd om bij afzegging van een zieke bezorger, ook die wijk er nog wel even bij te doen. Door de jaren heen was zij regelmatig betrokken bij het wijkplatform, buurtprojecten, burenhulp enz. En alles op vrijwillige basis! Dat combineerde zij ook nog lange tijd met een vaste baan. Ben heeft haar altijd ondersteund, maar helaas werd hij enkele jaren geleden ziek en toen nam Carla ook daarvoor weer de zorg op zich.

Ik wist uiteraard dat zij al op leeftijd was, maar toch had zij voor mij altijd iets leeftijdsloos. Ik weet zeker dat zij voor veel bewoners een inspiratie is geweest en zal blijven om wat te betekenen voor een ander.

Namens de redactie van de wijkkrant en website wensen wij haar familie en vrienden veel sterkte toe.

Foto: Carla liet zich interviewen over haar leven en fotograferen voor het project ‘Mijn leven in kleur’ van bewoner Rick Jansen in samenwerking met Rijnstad en vele anderen © Zefanja Hoogers 2018

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!