Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Het Fotocollectief en Klarendalse jongeren

ONZE WIJK is een uniek beelddocument met een mix van verschillende beelden. Aan de hand van acht thema’s is de eigenheid van stad Arnhem, met haar karakteristieke wijken, problemen en kansen belicht door de ogen van de verschillende fotografen. De thema’s zijn: Opgroeien in Malburgen, Een Leven Lang Leren, Eenzaamheid, Vrijwilligers, Jong Alleenstaande Moeders, Kronenburg als Desolate Wijk, Sociale en Fysieke verbinding op de Geitenkamp en Jongeren in Klarendal.

SUZETTE LUIKEN fotografeert jongeren in Klarendal. Haar doel is om de innerlijke kracht en motivatie van deze jongeren in beeld zichtbaar te maken.

Uit wijkcijfers en gesprekken met o.a. het jongerenwerk blijkt dat er in Klarendal nog een slag valt te slaan op het creëren van extra kansen voor jongeren. Het in kaart brengen van hun ambities en talenten is een eerste stap. Vanuit de kracht en positiviteit van de jongeren wordt in portretten getoond wat ze doen en wat ze inspireert. De innerlijke motivatie van deze jongeren wordt zichtbaar gemaakt. Het project ONZE WIJK wordt op deze wijze ook hun podium. De resultaten van deze samenwerking zullen andere, minder gemotiveerde jongeren in Klarendal inspireren om ook hun dromen en talenten op een realistische wijze vorm te gaan geven.

Op RUIMTEKOERS FESTIVAL wordt de expositie voor het eerst getoond in de eerste week van juli aan de Paardebloemstraat in Malburgen. De officiële aftrap van de tentoonstelling is op donderdag 4 juli om 14.30u door wethouder Martien Louwers. Later in de maand is er een tentoonstelling in Dudok in de binnenstad.

Vanaf 12 september volgt er een tentoonstelling van de beelden van de Klarendalse jongeren verspreid over de hele wijk! Details volgen.

OPROEP: Suzette Luiken zoekt nóg Klarendalse jongeren die willen meewerken aan  het project. Jongeren die dat willen kunnen zich wenden tot de website van Suzette Luiken.  

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!