Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Schoon Klarendal – update

Schone buurtcoaches

Een van de thema’s is de ontwikkeling met de voormalige ‘afvalcoaches’. Die heten nu ‘schone buurtcoaches’ wat eigenlijk veel toepasselijker is. De coördinator en één van de coaches waren aanwezig bij ons laatste overleg om te vertellen over hun werk. Zij controleren wat mensen weggooien en geven vooral advies over afvalscheiding. Helaas wordt er in Klarendal veel grofvuil gedumpt. Door bewoners, maar ook door mensen van buiten de wijk! In Malburgen en de Geitenkamp is nu net een proef gestart waarbij bewoners hun grofvuil gratis mogen laten ophalen. Met de Gelrepas kon dat sowieso al meerdere keren per jaar.

Ook is er begonnen met het afsluiten van de ondergrondse containers. Dit gaat wijk voor wijk. Bewoners worden daar vooraf over geïnformeerd middels een brief en door de schonebuurtcoaches zelf. De container gaat dan alleen nog open met het afvalpasje dat in principe elk huishouden heeft. Als bewoners die kwijt zijn geraakt helpt de schonebuurtcoach om een nieuwe aan te vragen. Over betaling voor het afval (DIFTAR) is door de gemeente nog geen definitief besluit genomen.

De schonebuurtcoaches gaan binnenkort op bezoek bij een bedrijf in Rotterdam om te kijken hoe daar het afval wordt gescheiden. Het lijkt ons een goed idee als er tzt een youtube filmpje komt over afval scheiden in Arnhem!

Poepgroep

Een clubje bewoners als onderdeel van de werkroep Schoon Klarendal, maakt zich druk over hondenpoep. De ‘poepgroep’ heeft inmiddels een bedrag toegekend gekregen om een aantal DepoDog’s te plaatsen in de wijk. Dit zijn dispensers met hondenpoepzakjes (reukvrij, milieuvriendelijk). En als aanvulling op de bestaande afvalbakken, komen er ook nog een paar speciale hondenpoepbakken.

Tegelijk met het aanbieden van de dispensers start de poepgroep met een aantal activiteiten. De aftrap is op zaterdag 28 september tijdens Burendag. We houden jullie op de hoogte!

Initiatieven welkom

Schoon Klarendal zal zich in de nabije toekomst steeds meer laten zien. Zij zullen telkens proberen om alle initiatieven voor een schone en duurzame wijk te kanaliseren en te verbinden.  Voor informatie kun je contact opnemen via schoonklarendal@outlook.com.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!