Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Gaat Volksopera Klarendal door?

De organisatie van het project deed dinsdag een mailing de deur uit naar alle mensen die zich hadden gemeld om aan dit fantastische project mee te zingen. Dit bericht werd ook op Facebook verspreid:

_____

Beste lieve zangers en zangeressen,

Tot onze grote spijt heeft de Provincie Gelderland ons afgelopen vrijdag laten weten, dat  de Volksopera Klarendal (nét) niet in aanmerking komt voor een eenmalige, provinciale subsidie. Toekenning van deze subsidie was voor het doorgaan van de opera erg belangrijk, omdat al in een eerder stadium bleek dat andere fondsen, partners en subsidiënten -ondanks hun enthousiasme- ons project in onvoldoende mate of zelfs helemaal niet financieel steunden.

Het financiële risico om door te gaan met de Volksopera Klarendal is nu te groot geworden. Bij de drie voorgaande opera’s in Amsterdam-Noord (2x) en Utrecht is het met steun van de betreffende gemeenten en andere partijen wel gelukt, in Arnhem ligt het dus anders. Zo simpel is het, daar vallen geen schuldigen voor aan te wijzen. Jammer is het wel, omdat nergens anders de animo en het enthousiasme in de wijk zo groot waren. Meer dan 120 Klarendallers gaven zich op voor de audities, bij die twee auditieronden tot nu toe zaten opvallend goede stemmen, pers en media gaven ruime en positieve aandacht, Klarendal bleek zelfs over goede zangcoaches en koordirigenten te beschikken, kortom: alles wees erop dat de opera een succes kon worden.

Wat nu?

Natuurlijk hopen we dat er zich binnen het Arnhemse op zeer korte termijn krachten ontwikkelen die de Volksopera Klarendal tóch mogelijk maken in juli dit jaar. Smeden als het ijzer heet is! Zo niet dan wordt de opera doorgeschoven naar 2016.  Via jullie mailadressen houden we jullie op de hoogte.

Dank voor jullie inzet en enthousiasme tot nu toe!

Met vriendelijke groeten,

Stichting Volksopera Nederland                               Stichting KAB Posttheater

René van ’t Erve                                                            Roel Coppelmans

_____

Vandaag echter in de Gelderlander meldt Roel Coppelmans dat het niet onmogelijk is de Volksopera tóch door te laten gaan. Hij hoopt op steun van gemeente en bedrijven.

Wij houden u op de hoogte!

 

 

 

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!