Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Een actie comité, Red de paarsenslager

Zoals gezegd is afgelopen dinsdag de actie afgetrapt met een ‘Walking diner’; de ‘lokale’ keukens van Sugar Hill, Caspar en Goed.proeven hebben in deze periode ‘Paard op de kaart’. Daar ligt foldermateriaal over Slagerij Ernste en hoe elke beetjes helpen om dit ‘culinaire erfgoed’ voor Arnhem – maar ook Klarendal en de regio – te behouden. Tevens liggen daar handtekeningenlijsten, maar de petitie is ook online te ondertekenen.

Bij de aftrap was veel pers aanwezig. De wijkkrant komt aan het einde van de maand pas van de drukker (en dan is het de vraag hoe de situatie er voor staat), de Gelderlander bericht slechts dat de toekomst nog onzeker is en op Omroep Gelderland schreef de redactie een stukje, maar leggen de partners met bewegend beeld nog eens haarfijn uit hoe bijzonder dit oudste bedrijf van Klarendal is.

Crowdfundingsacties zullen volgen. Handtekeningenlijsten zijn tevens te vinden bij de tabakszaak van Simone in het winkelcentrum aan de Klarendalseweg, in het MFC aan het Kazerneplein en bij Slagerij Ernste zelf op nummer 471.

De actie wordt ondersteund door genoemde horeca ondernemers in de wijk, bewonersoverleg Klarendal, Stichting Culinair Erfgoed LL en Slow frood Rijnzoet.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!