Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

FC Straat van start, ook in Klarendal

De grootste online en offline voetbalclub van Nederland FC STRAAT, is deze maand op 10 maart neergestreken in Arnhem-Oost. Vijf playgrounds in Presikhaaf, Malburgen, Arnhemse Broek, Geitenkamp en Klarendal werden deze maand omgedoopt tot FC Straat Pleintje.

Iconen voor de jeugd

FC STRAAT is een initiatief van de wereldberoemde straatvoetballer en influencer Soufiane Touzani die wordt gezien als de grondlegger van freestyle voetbal. Voor FC STRAAT heeft hij meerdere influencers om zich heen verzameld, zoals Achie Tarhouchi en Koen van der Leeden, beter bekend als Koenzitoen. Het NPAO (Nationaal Programma Arnhem Oost) heeft het mogelijk gemaakt om de komende drie jaren het officiële FC STRAAT programma in de vijf wijken te spelen en op elk FC Straat pleintje is dit afgetrapt door een influencer. Het Klarendalse pleintje bevindt zich bij Vmbo ’t Venster en is tien dagen later afgetrapt door Koenzitoen.

Vlak voor de stedelijke aftrap van 10 maart ging Soufiane Touzani op bezoek bij verantwoordelijk wethouder Cathelijne Bouwkamp op het stadhuis. In een filmpje dat online is gedeeld, hebben zij het samen over kansengelijkheid voor de jeugd en hoe beweging, ontmoeting en talentontwikkeling bijdragen aan algehele gezondheid; dat wat het NPAO voor ogen heeft de komende generatie in de vijf Arnhem Oost wijken.

Iedere woensdagmiddag

Sportbedrijf Arnhem voert het FC STRAAT programma voor 12 tot 14 jarigen uit samen met buurtsportcoaches en jongerenwerkorganisaties. In Klarendal zijn dat Yalisa van het Sportbedrijf en Soufian, sport/leerlingbegeleider van Vmbo ’t Venster. Zij zorgen voor een doorlopend aanbod van straatvoetbaltrainingen op het pleintje tussen de officiële FC STRAAT maanden door. De FC STRAAT trainingen zijn iedere woensdagmiddag vanaf 16.00u en het kan zomaar dat deelnemers op Touzani TV komen, 1,2 miljoen volgers – ‘The stage is yours’.

Meedoen is belangrijker dan winnen, maar FC STRAAT is ook het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland. Op woensdag 1 mei wordt de FC STRAAT voorronde Arnhem gespeeld, waarbij twee teams zich kunnen plaatsen voor deelname aan de regionale FC STRAAT play-offs Oost in Enschede op 7 mei. De winnende teams kunnen zich daar kwalificeren voor de nationale FC STRAAT LEAGUE en de ultieme wedstrijd de CAPTAINS GAME in juni.

Voor meer informatie, zoek op www.arnhem-oost.nl

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!