Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Tien jaar geleden: De Gouden Piramide

Klein feestje

Op initiatief van Gerrit Breeman, voormalig directeur van Volkshuisvesting Arnhem, en bewoner Gerrit Dassen, werd vandaag het tienjarig jubileum van De Gouden Piramide in Goed Proeven bescheiden gevierd. “Dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan; een informele bijeenkomst om herinneringen op te halen en ervaringen te delen”, aldus de besloten uitnodiging. De trofee werd van Vokshuisvesting geleend om nog een keer te bewonderen tijdens de receptie, of misschien wel reünie waar bewoners, werkers, ondernemers en bestuurders nog weer eens terug blikten op een belangrijke tijd in de wijk.

Interviews

Op de nieuwswebsite www.arnhem-direct.nl staat een serie interviews (longreads!) met mensen die in die jaren allemaal bij de ontwikkelingen betrokken waren.

Gerrit Breeman vertelt daar: “De Gouden Piramide was voor mij een kantelpunt, een soort bewijs: nu gaat het niet meer verkeerd met Klarendal.”

LEES HET HELE INTERVIEW

Gepensioneerd opbouwwerker Rob Klingen en voormalig gemeentelijk wijkmanager Chris Zeevenhooven (en anderen!), tot dan met het handen in de haren, organiseerden ‘blokgesprekken’ met bewoners, waaruit de wens kwam om winkels terug te krijgen in de wijk. Bewoonster Monita Polman was overal bij.

LEES HET HELE INTERVIEW

Bij stedenbouwkundige Peter Koelewijn kwam het idee voorbij het oude postdistributiecentrum (Goed Proeven) te verplaatsen naar de entree van de wijk. “Het was eigenlijk een losse flodder, maar wij dachten allemaal: dit is het! De molen is ook zo naar Klarendal gekomen. Het was een ‘afdankertje’ en nu een icoon”, aldus Koelewijn.

LEES HET HELE INTERVIEW

In deel 4 van deze reeks zullen de ondernemers van zich laten horen: pionieren in Klarendal

Wind mee en wind tegen

De Klarendalse ontwikkelingen hadden de wind mee. In 2007 kwamen er ook nog de Vogelaargelden vrij om plannen, ondanks ook risico’s, duurzaam door te kunnen pakken. In 2015 komt daar met het woonakkoord van VVD’er Stef Blok allemaal echt een einde aan: corporaties mogen alleen maar beheren, en niet meer ontwikkelen. Als wijk die aandacht nodig blijft hebben, valt Klarendal nu onder de Arnhem Oost aanpak.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!