Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Een Soldaat van Oranje in Klarendal

van de redactie

Daar waar meerdere Klarendalse bewoners voor hun nobele werkzaamheden voor de samenleving al lintjes hebben ontvangen van de burgemeester, en waar  ook al een geridderd burger rond loopt, is de wijk nu ook een SOLDAAT van oranje rijker. 

Carolijn Leisink – bewoonster in Klarendal en initiatiefneemster van Theatergroep Cactus – was afgelopen zaterdag druk met voorbereidingen van de première van "Klarendalse Vrouwen", een filmproject wat ze met haar jongeren afgelopen zomer in de wijk heeft gerealiseerd. Maar daar werd ze door haar familie van weggehaald, om naar de musical Soldaat van Oranje te gaan. Hoezo?

De producenten van de musical hebben een los fonds binnen het Oranjefonds opgericht, om initiatieven van jonge mensen om problemen in de samenleving aan te pakken – net als de echte Soldaat van Oranje – te financieren. En daar bleek Carolijn genomineerd. Meerdere mensen in de wijk waren al op de hoogte, Carolijn wist van niets…

Niemand minder dan de weduwe van Erik Hazelhoff Roelfzema had een stem in de uiteindelijke keuzes, zij reikte de oorkondes dan ook uit.

Lees meer op de website van het Oranjefonds en Carolijn gefeliciteerd!

Foto: bron Oranjefonds

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!