Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Doe mee aan The Big Draw in de buurt-ramenroute

Tijdens het grootste tekenfestival van de wereld The Big Draw in september, pakt Rozet voor de vierde keer in de haarvaten van de stad uit met de ramenroute: ondernemers stellen hun ruit of etalage beschikbaar, kunstenaars maken daar mooie kunstwerken op tijdens het weekend vanaf 12 t/m 15 september. Tijdens eerdere edities bestierden wel 130 kunstenaars etalageramen in vijf winkelgebieden van Arnhem en in 2024 doet Rozet dit nog eens dunnetjes over!

Voor de 2e keer ook bij ondernemers in Klarendal

The Big Draw en Rozet willen Arnhemmers het plezier en de kracht van tekenen laten ervaren. Naast de ramenroute, zullen er diverse tekenactiviteiten worden georganiseerd voor jong en oud terwijl makers en ontwerpers te gast zijn bij winkeliers. Ondernemers in Klarendal deden in 2023 voor het eerst mee aan de ramenroute en enkele winkeliers hebben de kunstwerken nog steeds op hun ruiten staan. Tijdens het festival gaat het vooral om het enorme plezier dat alle leeftijden aan tekenen ervaren.

Rozet en Modekwartier

De coördinatie van ramen en makers is in Klarendal dit jaar in handen van illustrator/winkelier Nikolaas van Dijck van bijKlaas aan de Klarendalseweg 109. Wil jij meedoen aan de ene kant of de andere kant van het raam? Ga dan naar www.rozet.nl/thebigdrawindebuurt. Daar vind je vanaf 1 juni aanmeldformulieren die voor 20 juni ingevuld moeten zijn, voor zowel etalage eigenaren als kunstenaars. Als je als tekenaar geselecteerd wordt voor de ramenroute, krijg je een raam van een winkelier ter beschikking om op te tekenen. Hiervoor is een vergoeding beschikbaar.

Wil je meer weten, bezoek dan Nikolaas in zijn winkel, woensdag t/m zaterdag open in de middagen. Voor verdere vragen, kun je mailen met thebigdraw@rozet.nl

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!