Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Nacht van de Mode 2024

Op zaterdag 8 juni, de tweede zaterdag van juni, valt traditioneel de Nacht van de Mode; het evenement van ondernemersvereniging DOCKS dat graag wijkbewoners en de rest van de stad kennis laat maken met de unieke producten die er in het Modekwartier worden gemaakt en verkocht.

Kunst, cultuur, mode & ambacht

Het thema van deze 15e editie is UNDERLAND, waarbij de Modekwartier ondernemers iedereen uitnodigen om in hun wereld onder te worden gedompeld. Tijdens deze Nacht van de Mode ligt de nadruk voornamelijk op kunst, cultuur, mode & ambacht. Er is een officiële opening om 19.00u en daarna zijn alle winkels open tot middernacht om bezoekers te verwelkomen en de verhalen te vertellen die achter de ambachtelijk gemaakte producten schuilgaan. Op straat zullen ondernemers het publiek vermaken met o.a. catwalk shows en andere belevingen die met mode te maken hebben en een lust voor het oog zullen zijn.

Aangepaste opzet

Oorspronkelijk is de Nacht van de Mode opgezet om de drempel naar de creatieve ondernemers te verlagen voor de bezoekers vanuit zowel Klarendal, Arnhem als daarbuiten. De afgelopen edities waren de locaties met versterkte muziek er wat veel geworden, waardoor bezoekers zich door rumoerig gekrioel bewogen en het bezoeken van een winkel niet altijd even plezierig was. Ook gingen sommige winkels eerder dicht omdat het geluid soms te hard stond. Om Nacht van de Mode overeind te houden en te voorkomen dat het bekend komt te staan als een muziekfestival, heeft de organisatie besloten een nieuwe balans te zoeken en daar waar mogelijk terug naar de basis te gaan; meer aandacht voor mode, kunst en cultuur. De punten met versterkte muziek zullen beperkt zijn tot alleen de horecaondernemers en zijn pas toegestaan na 21.30u. Tot dan zal er genoeg op straat te beleven zijn, maar zonder versterkte muziek. Tot 21.30u gaat het vooral om de creatieve beleving, de ontwerpers en de shops.

Oproep

Traditiegetrouw is er de wens om op de parkeerplaats aan de Klarendalseweg met de Solostraat iets feestelijks uit te zetten in samenwerking met bewoners uit Klarendal. Jarenlang werd dit plein het Hollandplein genoemd. Er is helaas niet genoeg mankracht om dit voor deze Nacht van de Mode op de bekende manier te organiseren, wat de organisatie erg jammer vindt. Mocht er iemand zijn van de wijkbewoners met een leuk idee, dan horen ze dit graag. Denk bijvoorbeels aan een filmavond, kinderactiviteit, voorstelling of iets dergelijks. Ook hier mag natuurlijk vanaf 21.30u versterkte muziek bij gebruikt worden. Je kunt hiervoor een mail sturen naar bestuur@docksarnhem.nl

Op straat zal er hoe dan ook genoeg mode en kunst te beleven zijn
© Bas Bugter 2023

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!