Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Corona hulp!

Telefonische hulpdienst

Mensen blijven zoveel mogelijk thuis. Dat zal voor ouderen en anderen kwetsbaren zelfs noodzaak zijn! Om die reden hebben een aantal instanties in de wijk samen met vrijwilligers de handen ineen geslagen om de telefoon van de Burenhulp extra te bemensen! Is er hulp nodig voor de boodschappen, het uitlaten van je hond of andere huishoudelijks waarbij er contact zou kunnen komen met anderen en waarbij het beter is dat te vermijden? Bel! Werkers en vrijwilligers van het Inloophuis Sint Marten, participatiewerk, Vitale Verbindingen, Sociaal Wijkteam, De Wasplaats, opbouwwerk en Villa Klarendal nemen de honneurs waar.

06 4424 8687  >> de hele week, ook in het weekend, bereikbaar is van 8.30 – 20.30 uur

Informatie van de gemeente over het Corona-virus

Op de website van de gemeente Arnhem vindt u actuele informatie over het Corona-virus. U komt daar via  www.arnhem.nl/coronavirus of via de homepage. U leest daar over onze aangepaste  dienstverlening en wat dat voor u betekent. Er is informatie te vinden over uitkeringen en nieuws voor ondernemers. Ook staan er verwijzingen naar landelijke websites. U kunt ons ook volgen op Facebook. Daar plaatsen we regelmatig berichten over het Corona-virus.

Geen inzameling oud papier vanaf woensdag 18 maart

Het huishoudelijk afval wordt gewoon ingezameld, behalve papier en karton.

Het coronavirus heeft ook impact op de afvalinzameling. Vanaf woensdag 18 maart tot en met zondag 5 april wordt er geen papier en karton ingezameld. Er is namelijk minder personeel door ziekte van chauffeurs bij de afvalinzamelaar. Daarnaast wil de gemeente vrijwilligers van verenigingen, die helpen bij de inzameling, beschermen.

De inzameling wordt niet op een later moment ingehaald. U kunt dit de eerstvolgende keer weer aanbieden, kijk hiervoor op de afvalwijzer. Als u papier niet zo lang wilt bewaren kunt u dit in een ondergrondse papiercontainer bij u in de wijk gooien of naar het afvalbrengstation brengen. Wij hopen op uw begrip.

De kans dat u besmet raakt via het aanraken van een afvalcontainer is erg klein. Zeker wanneer u goed uw handen wast. Het coronavirus verspreidt zich namelijk via mensen. Buiten het lichaam kan het virus niet goed overleven. Kijk voor de laatste informatie op de website van het RIVM

Covid 19

Concrete gevolgen voor wijkevenementen en activiteiten zijn al: de afvalestafette en de Landelijke Opschoondag van 21 maart gaan niet door deze week, het voorjaarsevenement van de ondernemers in het Modekwartier is afgelast, De Wasplaats was gestopt met sociale activiteiten en ondertussen draaien de wasmachines ook niet meer, Rijnstad heeft de wijkcentra dicht waardoor bijvoorbeeld de Paas High Tea komt te vervallen in het MFC, basisschool Kunstrijk is dicht, de horeca heeft de deuren gesloten, mensen die in het MFC werken doen dat deels vanuit huis, de Paastas actie werd een Pinkstertas actie  – en het is rustig op straat.

Het zijn bizarre tijden, maar samen met 17 miljoen andere mensen zijn we ook in Klarendal het coronavirus te lijf aan het gaan. En dat kunnen we. Pas goed op jezelf en zorg voor elkaar! Ook ná 6 april.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!