Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Arnhemse fashion designer Elsien Gringhuis wint internationale Green Fashion Competition

Op 27 januari won Elsien Gringhuis, die haar atelier heeft in het Arnhemse Modekwartier, de eerste prijs van de Green Fashion Competition van de Amsterdam International Fashion Week. Na de eerste ronde in juli vorig jaar waarin vele nationale en internationale ontwerpers afvielen, bleven er acht ontwerpers over.

Uit die acht werden een eerste en tweede prijs bekend gemaakt. Elsien sleepte na een overtuigende catwalkpresentatie de hoofdprijs in de wacht en ging naar huis met een cheque van € 25.000,—voor het uitvoeren van haar businessplan.

Tijdens de beoordeling van de jury is gebruik gemaakt van een aantal criteria, waaronder: het behoud van de biodiversiteit, de commercie van de ontwerpen, maatschappelijk verantwoord ondernemen, winstgevendheid, en het niveau van innovatie in de ontwerpen.
Supermodel en oprichter van Organice Your Life, Lonneke Engel, voorzitter van de jury, vertelde ons na afloop dat de jury unaniem was over Elsien: “Niet alleen haar ontwerpen waren het beste, maar zij overtuigde ons ook het meest met haar groene verhaal”.

Elsien Gringhuis showt zondag 30 januari haar A/W collectie 2011 op de Amsterdam International Fashion Week. Ook hiervan zal Awearness Fair Fashion verslag doen.

Door: Jeannette Ooink (Awearness Fair Fashion), bron: Arnhem Direct

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!