Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Wolter de Bes: ‘De wijkkrant heeft oog voor alle groepen’

De wijkkrant verkeert in financiële nood. Het Bewonersoverleg vindt het belangrijk dat de wijkkrant in zijn huidige vorm blijft bestaan en zet een actie op voor extra inkomsten en daar horen natuurlijk ambassadeurs bij. Wolter de Bes, eigenaar van restaurant Caspar, is een van hen.

Door Karin Veldkamp

Tijdens de ontwikkeling van het Modekwartier werd Wolter benaderd door Volkshuisvesting met de vraag om een horeca-onderneming in Klarendal te starten. Wolter voelde daar wel wat voor, maar stelde als voorwaarde dat hij dan in de wijk een woning zou krijgen, omdat ondernemen voor Wolter niet ophoudt binnen vier muren. “Ik wil onderdeel zijn van de wijk, dezelfde buren tegenkomen als mijn klanten als ik de hond uitlaat en zien en horen wat er speelt”.  Als nieuwe Klarendaller sloot hij zich meteen aan bij ondernemersvereniging DOCKS en het Bewonersoverleg.

Toch heeft hij inmiddels de wijk weer verlaten, omdat het huis met een paar koters erbij te klein werd. Maar Wolter is en blijft een betrokken ondernemer en zei dan ook meteen JA tegen het ambassadeurschap voor Vrienden van de wijkkrant.  

Gesprek met elkaar

“Ik lees de krant graag en vindt het mooi dat de krant oog heeft voor alle ‘groepen’ in de wijk. In al die jaren dat ik hier woonde en werk is de wijk veranderd, maar een ding is niet veranderd; de betrokkenheid van de bewoners met de wijk is groot en dat geldt voor zowel de oude Klarendallers als de nieuwkomers. Ze zijn allemaal trots op hun wijk”, vertelt Wolter, zelf ook met enige trots. “Ik zie wel dat de verschillende ‘groepen’ naast elkaar leven en soms ook langs elkaar.

Niet alle bewoners zitten met elkaar aan tafel voor een gesprek maar er zijn meer onderlinge overeenkomsten dan men zelf denkt. Om daar achter te komen moet je echter wel in gesprek met elkaar en daarvoor is de wijkkrant dus heel belangrijk. Via de krant zijn bewoners indirect in gesprek met elkaar. Die verbindt mensen met elkaar”.

De crowdfunding actie staat op ‘Gofundme.com – Help de Klarendalse wijkkrant’

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!