Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Wijksieraad

Enkele jaren geleden won Volkshuisvesting Arnhem voor het Modekwartier de Gouden Piramide, de rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Een deel van dat geld is gegeven aan ondernemersvereniging DOCKS en niet direct uit gegeven. De ondernemersvereniging is op zoek gegaan naar een duurzaam idee voor het Modekwartier.

Zij vroegen Marcel daarover mee te denken. Marcel is sinds zijn kunstacademie inwoner van Arnhem, waarvan al weer bijna 20 jaar in Klarendal. Als kunstenaar laat hij zich altijd inspireren door de locatie waar het werk gemaakt moet worden. Zijn openbare werken zijn vooral in het westen van het land te zien. In Arnhem kennen we Marcel van ‘de sfinx van Arnhem’ onder aan de John Frostbrug ter hoogte van het oude Coberco terrein.

Meedenkend met de leden van DOCKS kwam al snel naar voren dat op de economische as van de wijk meer eenheid zou moeten zijn, een duidelijke verbinding van het begin naar het einde van de straat. De kabels voor de kerstverlichting hangen er het hele jaar. Waarom die niet de rest van het jaar ook gebruiken?

Marcel bedacht er dit werk. “Oud en nieuw Klarendal komen er in samen. Het is handwerk, en de bedoeling is dat inwoners van Klarendal dat ook zelf gaan maken waardoor het een kunstwerk wordt waaraan oude en nieuwe Klarendallers samen hebben gewerkt.” Het handwerk doet denken aan het ouderwetse borduurwerk, zoals kanten kleedjes. De link naar het nieuwe Klarendal is dat dit handwerk tegelijk een ambacht is met een knipoog naar de creatieve ondernemers die zich nu hebben gevestigd in Klarendal.

Marcel is al gaan polsen, bij participatiewerk in het MFC, bij de breiclub Steekje Los op de Hommelstraat en heeft erg enthousiaste reacties gekregen. “Ik hoop dat het plan zich zo uitrolt. Het zou fantastisch zijn als er een mooie uitwisseling tussen bewoners en ondernemers gaat ontstaan en dat mensen in de toekomst voorbij lopend kunnen zeggen ‘Kijk! Dat heb ik gemaakt!’. Een wijksieraad, door de wijk gemaakt. Bijzonder en uniek.”

Binnenkort gaat er met de gemeente gesproken worden over praktische zaken. Als er geen haken en ogen zijn, zou de maakfase kunnen beginnen. Voorlopig hangt er dit proefstuk, zodat voorbijgangers er aan kunnen wennen.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!