Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Wijken voor Kunst, de voorbereidingen voor de zevende editie

Op dit moment wordt door de organisatievrijwilligers weer hard gewerkt om het programma voor Wijken voor Kunst op 17 en 18 september rond te krijgen. Rond de 100 aanmeldingen moeten een plek krijgen binnen een afgebakend gebied in Klarendal, Sint Marten, Sonsbeekkwartier en Spoorhoek. Dit jaar heeft de organisatie er voor gekozen de manifestatie meer te regisseren. Zo zijn er ontmoetingen tussen de deelnemers onderling gecreëerd om exposanten te matchen met (mode-)ondernemers, en worden daarbij muzikanten gezocht voor een akoestische omlijsting van de tentoonstellingen. 

‘Geclusterde ontmoetingen’

Wijken voor Kunst is voor bezoekers dé manier om kunstenaars en creatieve wijkbewoners in Klarendal, Sint Marten, Sonsbeekkwartier en Spoorhoek te ontmoeten. Naast een aantal tentoonstellingen in winkels zullen ook grotere groepsexposities te zien zijn. De jonge professionele kunstenaars zijn bijeengebracht om in de nieuwe projectruimte van Wijken voor Kunst in de voormalige toneelschool aan de Hommelseweg te exposeren. Interessante locaties voor andere groepsexposities zullen de Lutherse kerk in Spoorhoek, de Sint Janskerk (vlak voor zijn definitieve sluiting) aan de Verlengde Hoflaan, de oorspronkelijke Sint Jansschool aan de Sint Janskerkstraat, Danshuis Arnhem aan de Nijhoffstraat  en het Inloophuis aan de van Slichtenhorststraat zijn. Voor de zaterdagavond staat er een muziekprogramma in Bosch in de planning, zondagmiddag spelen bands op een muziekpodium aan het Staringplein voor Café Atlanta.  

Bewonerskunstprojecten

Naast de open inschrijving voor deelnemers, organiseert Wijken voor Kunst in samenwerking met professionele kunstenaars uit de wijken kunstprojecten met bewoners. Dit jaar zal voor de derde keer De Wijk Danst!’ uitgevoerd worden. Voor deze editie is choreografe Steffie van Leth van Leth Dansant gevraagd om samen met bewoners een voorstelling te ontwikkelen binnen een thema, met moderne dans, beweging, theater en muziek. De repetities staan gepland in september, deelnemers uit de wijk kunnen zich nog opgeven via de mail: info@wijkenvoorkunst.nl

In een fotoproject worden de kinderen uit de wijk Klarendal begeleid om een week lang foto’s maken, om de wijk vanuit de kinderen die in de wijk wonen in beeld te brengen. Zij ronden af met een fototentoonstelling tijdens Wijken voor Kunst.

Ninie van Theatergroep Cactus filmt speciaal voor Wijken voor Kunst een versie van ‘Gooise vrouwen’: Klarendalse vrouwen.

Stichting Wijken voor Kunst komt voort uit een buurtinitiatief van kunstenaars, creatieve en kunstliefhebbende bewoners. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de wijkplatforms van Klarendal en Sint Marten&Sonsbeekkwartier en de Wijk Actie Plannen van deze wijken. Kijk voor meer informatie op www.wijkenvoorkunst.nl

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!