Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Wijken voor Kunst 2016

De organisatie van Wijken voor Kunst realiseert zelf drie kunstprojecten. Momenteel  wordt daar samen met bewoners, kinderen, organisaties, kunstenaars en studenten nog volop aan gewerkt. De resultaten daarvan zullen te beleven zijn op de zondag.

Kinderen van de Jan Ligthartschool werken samen aan een kunstwerk met kunstenaar Casper Verborg. Iedereen is welkom dat te komen bewonderen in de Nieuwe Hommel aan de De Wiltstraat. Verder is daar een afwisselend programma van theater en muziek. Andere kinderen hebben oudere bewoners uit de wijk geïnterviewd over verdwenen beroepen. Die verhalen zullen in korte voorstellingen verteld en beleefd worden in Molen de Kroon aan de Klarendalseweg. Op het Kazerneplein staat alles in het teken van voedsel, ‘Eten is een Kunst’. Kinderen van basisschool Kunstrijk treffen daarin meerdere bewoners van het terrein, zoals Theater Klare Taal, gebruikers van het Huis van Puck zoals ook de keuken van Driestroom.

Bijzonder om te noemen is dat schildergroep Lokaal9 onder begeleiding van Jan Meijering bijdrage leverde aan de Sonsbeek’16 tentoonstelling, door een expositie in de stadslandbouwtuin Kweekland. In delen zullen deze kunstwerken nog eens te bezichtigen zijn op zowel het Kazerneplein als in de tuin achter de Wereldkeuken.  Verder openen kunstenaars hun ateliers, galeries en huiskamers om iedereen te laten zien wat voor werk te maken.

Voor meer informatie, kijk op de website www.wijkenvoorkunst.nl maar vooral  op de Facebookpagina @wijkenvoorkunst voor de laatste nieuwtjes. Alle locaties zijn open van 12.00u tot 18.00u, tenzij anders vermeld. Volg verder de herkenbare rode vlaggen!

Foto: Vodje, een bijdrage van kunstenares Aafke de Jong in de etalage van Irvinx © 2010 Zefanja Hoogers

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!