Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Wijken voor Kunst 17&18 september

De zevende editie van Wijken voor Kunst op zaterdag 17 en zondag 18 september 2011 heeft weer veel verrassingen in petto. Een weekend vol kunst en cultuur in de wijken Spoorhoek, Klarendal, Sint Marten tot aan de rand van het Sonsbeekkwartier. Meer dan 100 creatieve bewoners en ondernemers hebben hun krachten gebundeld om aan elkaar en aan bezoekers iets te laten horen en zien. Iedereen is welkom!

Beperkt gebied

Wijken voor Kunst is voor bezoekers dé manier om kunstenaars en creatieve wijkbewoners in Klarendal, Sint Marten, Sonsbeekkwartier en Spoorhoek te ontmoeten. Veel wijkbewoners maken speciale presentaties voor Wijken voor Kunst, werken voor de gelegenheid samen met andere kunstenaars uit de buurt of proberen iets nieuws uit, soms zomaar op straat. Dit jaar heeft de organisatie het manifestatiegebied beperkt tot locaties op een aantal op elkaar aansluitende straten in de wijken. Wat er gaat gebeuren is nu al te bekijken op de website www.wijkenvoorkunst.nl.

Geclusterd

In veel winkels in het Modekwartier exposeren beeldend kunstenaars en vormgevers. Jonge professionele kunstenaars zijn bijeengebracht om in de nieuwe projectruimte van Wijken voor Kunst in de voormalige toneelschool op Hommelseweg 169 te exposeren. Interessante locaties voor andere groepsexposities zijn de Sint Janskerk (vlak voor de definitieve sluiting) aan de Verlengde Hoflaan, het ateliercomplex in de Sint Janskerkstraat en het Inloophuis aan de Van Slichtenhorststraat. In de kluswoningen van Sint Marten is o.a. te volgen hoe de panden worden opgeknapt en in Molen de Kroon zijn de resultaten te zien van een fotoproject van kinderen uit Klarendal, die een week lang hun leefomgeving hebben gefotografeerd.

Een greep uit de activiteiten

Op zaterdagmiddag is er een Urban Art festival georganiseerd op Bouwspeelplaats de Leuke Linde, op zaterdagavond staan singer-songwriters op het podium van Bosch, op zondagmiddag spelen bands op een muziekpodium aan het Staringplein voor Café Atlanta. Verder zijn op verschillende expolocaties solomuzikanten ondergebracht.

De derde editie van De Wijk Danst! is te zien op zondagmiddag in de Lutherse kerk in Spoorhoek. Onder leiding van choreografe Steffie van Leth maken wijkbewoners een dansvoorstelling. In Danshuis Arnhem aan de Nijhoffstraat zijn verschillende presentaties van choreografen te zien, plus exposities van dansfoto’s en tekeningen.

Theatergroep Cactus presenteert filmpjes ‘Klarendalse vrouwen’, een parodie op Gooische vrouwen. Op zaterdag in Albert Heijn, op zondag op de Klarenmarkt. Op zondag hebben jonge ondernemers uit het modekwartier een Young Designers Market georganiseerd.

En nog veel meer…

Alle locaties zullen – tenzij anders vermeld – beide dagen open zijn tussen 12:00u en 18:00u.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!