Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Wijkatelier

Door Annemarie van Ginkel

Het wijkatelier is een initiatief van het Kunstbedrijf Arnhem, in samenwerking met Vitale Verbindingen en het Inloophuis. De doelstelling is even eenvoudig als doeltreffend: kennis maken met elkaar en met je eigen creatieve potentieel. De coördinatie van het project ligt in handen van Beer Liedmeier, die ik ontmoette op de eerste donderdag van maart.

Beer: “Ik zie in de deelnemers groot potentieel en ik vind dat dat kansen moet krijgen. De groep bestaat uit zowel ‘kansverdieners’ als ‘kansgevers’. Iedereen werkt op zijn eigen niveau en krijgt daar ook persoonlijke begeleiding bij. Zelf ben ik dusdanig enthousiast over het hier gemaakte werk dat ik bezig ben met het organiseren van een expositie die ‘De wijk als zelfportret’ gaat heten. Er hebben zich al vier deelnemers aangemeld daarvoor. We willen exposeren in tijdens ‘Wijken voor Kunst’.”

Iedere eerste én laatste donderdag van de maand is er een gastdocent. Vandaag is dat Petra Bouwens van Studio Strapats, zij laat de deelnemers kennismaken met architectonisch tekenen. De gastdocent geeft aan het eind van de les een aanmoedigingsprijs aan degene die zich het meest weet te ontwikkelen tijdens de les. De aanmoedigingsprijs bestaat uit drie gevulde koeken plus mailcontact met de docent. De deelnemer kan dan werk mailen en krijgt daar commentaar op van de betreffende docent.

Het enthousiasme van Beer werkt aanstekelijk. Terwijl we in gesprek zijn druppelen deelnemers binnen, een aantal toont enthousiast het – veelal kleurrijke –  werk. Koffie en thee staat klaar, alsmede aantrekkelijk materiaal. Al snel zit de groep aan tafel, ieder met een klein huisje voor zich. De tekenaars zijn geconcentreerd bezig, muisstil is het ineens in het Inloophuis…

Er is ruimte voor meer deelnemers. Iedereen kan erbij en op zijn of haar eigen niveau aan het werk. Deelname is gratis! Je kunt altijd aanschuiven. Wil je eerst meer informatie of je op voorhand aanmelden? Ga naar:  Facebook, Wijkatelier Sonsbeek Sint Marten Klarendal  (of @wijkatelier in zoekscherm) of mail Beer: beer@solavirtute.nl

Dit artikel is geschreven voor de wijkkrant van Klarendal. Foto: Zefanja Hoogers

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!