Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Meester/Gezel project Klarendal

Meester Chris Meijers is onder de indruk van Gezel Vicky Geno (15) die al enorm veel ideeën heeft over wat ze wil maken tijdens het Meester/Gezel project Klarendal. Ze wil een simpele jurk maken met een tekst er op (die verklapt ze nog niet). Chris: “Prachtig toch, als leerlingen moeite hebben in het leerproces maar uitblinken in handwerk, en daarmee hun cijfers op kunnen halen.” Een gezel is natuurlijk anders dan een stagiair. “Vicky komt maar één keer per week, ze kan aan het vak proeven. En aan lesgeven ben ik wel gewend; dat doe ik al vijftien jaar.”

Mirte Engelhard werkt achter de laptop samen met Gezel Angela (15) aan een concept. Mirte: “Ik wil haar laten zoeken naar wat zij mooi vindt en van daaruit werken. Ze wordt trotser als ze er uit ziet zoals ze er uit wil zien. Mode kan in deze leeftijd bijdragen aan hoe je jezelf ziet en hoe er op je gereageerd wordt, het kan kids zekerder maken. Ik wil dat Angela het mooiste stukje laat zien en van zichzelf een muze maakt. Want daar geloof ik in.”

Meester Gregorie Bolder en Gezel Siënna (16)  waren de eerste dag goed begonnen door elkaar complimentjes te geven over hoe ze zich gekleed hadden. Gregorie vindt het Meester/Gezel project erg goed; “Er zijn leerlingen die op de één of andere manier anders meekomen en moeite hebben met school. Dan is de praktijk duidelijker. En er kan zo maar een talent tussen zitten!”

De gezellen zullen tien woensdagochtenden bij de meesters zijn. In juni zullen ze tijdens de Nacht van de Mode hun resultaten laten zien. Siënna laat op de foto haar moodboard zien; ze houdt van de jaren 80/90, vrouwen in pak, maar comfortabel, stoer en ook vrouwelijk.

Het project gebruikt de kracht van de wijk door aan te sluiten op haar ambachtelijke, ondernemende identiteit. Nog nooit werden jongeren gekoppeld aan ondernemers in de wijk. Daarmee wordt een nieuwe verbinding gelegd. Het project wordt door meerdere partijen en instellingen ondersteund en gedragen en richt zich mede daarmee op verduurzaming van het project.

Volg het project via Facebook!

Het Meester/Gezel project is een samenwerking tussen Kunstbedrijf Arnhem [Kunst in de Wijk], Studio Ryn en VMBO ‘t Venster

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!