Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Weerbaarheid voor ouderen in Klarendal

Op  woensdag 13 Februari 2019 start een cursus weerbaarheid voor ouderen in Klarendal. Gratis! Die dag kan iedereen kennismaken met het programma in een Open Les en demonstratie. Daarna volgt de cursus in 9 wekelijkse trainingen, ook gratis. Voor iedereen vanaf 55 jaar!

Ouder worden vormt een grotere belasting dan velen vermoeden. Er komen fysieke klachten, je dreigt eerder te vallen en durft minder makkelijk de straat op, je wordt afhankelijker van anderen en verliest de regie over eigen leven, eenzaamheid dreigt. Hoe houd je je staande, letterlijk en figuurlijk?

Juist hiervoor is de weerbaarheidscursus ‘Body-Mind-Fit’ (BMF)bedoeld. Deze cursus helpt om 55-plussers weerbaar te maken, in fysiek, mentaal en sociaal opzicht. Zij krijgen specifiek training in ontspanning, flexibiliteit, en conditie. Valpreventie en – training vormen een belangrijk onderdeel. In gerichte, veilige en simpele oefeningen wordt gewerkt aan herstel en behoud van evenwicht en zelfvertrouwen. Niet alleen fysiek maar ook mentaal heeft dit resultaat: mensen staan steviger in hun schoenen, voelen zich energieker en weerbaarder. Bovendien is het programma leuk en gezellig! Dit is in eerdere cursussen door velen ervaren!

Aikido

BMF maakt gebruik van de principes van het Aikido. Dit is een Japanse krijgskunst met een sterk filosofische inslag, gericht op behoud van fysieke en mentale balans onder druk. BMF vertaalt de Aikido-principes in oefeningen die zijn aangepast aan de behoeften en fysieke mogelijkheden van ouderen. Na afloop van de cursus kan men doorstromen naar permanente training in aikido voor senioren of verwante sporten.

Aikido Stichting Arnhem (ASA) en BMF

De ASA heeft ruime ervaring met integratie van aikido in weerbaarheid en valpreventie. Met subsidie van ZonMw geeft zij de komende 2 jaar BMF-cursussen in diverse wijken in Arnhem vanaf 1 september 2018. De cursus wordt gegeven door Piet Lagerwaard (6e dan Aikido en ervaren val- en  weerbaarheidstrainer) en Pasi Lohendepara (1e dan aikido).


Waar en wanneer?

Danszaal Multifunctioneel Centrum Klarendal , Kazerneplein 2

Open les/demo: woensdag 13 februari 2019, 10.30-12.00 uur

BMF- cursus: woensdag 20 februari t/m 17 april 2019, zelfde tijd en locatie.

Meer weten & aanmelden:

www.aikidostichtingarnhem.nl

E-mail:       info@aikidostichtingarnhem.nl

Telefoon:   0317-617490

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!