Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Sint Janskerk verkocht

De Johannes de Doperkerk aan de Verlengde Hoflaan, geopend in 1895, in 2011 aan de eredienst onttrokken, in 2012 van het bisdom gekocht voor een euro om er een gedenkplaats van de maken mét een Maria van Klarendal kapel. Maar ondanks renovaties en toegevoegde bestemmingen voor bruiloften en uitvaarten, kostte het concept Memorarium (nog steeds gewoon online!) te veel geld. De kerk staat al sinds eind 2017 te koop en sloot een jaar later ook werkelijk zijn deuren.

Rijksmonument

De kerk is gekocht door een nieuwe partij. De Gelderlander meldt dat, en kopt met ‘Wonen en zorgfunctie in Klarendalse Sint Jan de Doperkerk’. De locatie is  bestemd als ‘Maatschappelijk’, daarnaast is het perceel tevens bestemd met ‘Waarde – Cultuurhistorie’. Een wijziging van bestemming is aan de Rijksmonumentendienst en de gemeente. We zijn dus heel benieuwd naar de mogelijkheden voor de nieuwe eigenaar Lucky Stones, een bedrijf dat volgens Drimble pas sinds december 2018 geregistreerd staat.

Bericht van de makelaar:

Op 21 januari circuleerde dit persbericht: De rijksmonumentale Sint Jan de Doperkerk, daterend uit 1896, gelegen aan de Verlengde Hoflaan 74 in Arnhem, is onlangs verkocht. De kerk heeft een oppervlakte van ruim 1.000 m² en zal door de kopers, een samenwerkingsverband van ontwikkelaars en beleggers,  worden getransformeerd naar nieuwe functies, waaronder wonen.

Verkoper werd bij de totstandkoming van deze transactie geadviseerd door Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis. In het eerste kwartaal van 2019 zal Strijbosch Thunnissen aanvangen met de verkoop van nog een tweetal kerken in de regio Arnhem.

Foto en geschiedenis

In de kerk, bij de opening van het Memorarium, was een koffieruimte ingericht voor de kruiswegstatie (© Zefanja Hoogers): veertien beschilderde panelen die de lijdensweg van Christus verbeelden en er al hangt vanaf het jaar 1900. We zijn dus óók benieuwd of die nu blijft hangen.

Lees een compleet historisch overzicht online.

Radiointerview

Een van nieuwe eigenaren kwam op de radio enkele dagen na het maken van dit bericht. Luister naar Thijmen Stallen op RTV Arnhem.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!