Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Vrijwillig buurtmeester Toon Lubbers neemt afscheid

Volgens sommigen midden jaren ’90, maar volgens zijn eigen zeggen al 26 jaar: Toon Lubbers altijd in de weer voor zijn wijk Klarendal.

Elke dag om zeven uur opende hij alvast de deuren van de wijkwinkel en zette er de koffie, door weer en wind alle straten controleren op rommel, wanorde en oor voor klachten uit alle hoeken. Actief binnen bewonersgroep en wijkplatform en altijd bereid om hoogwaardigheidsbekleders te woord te staan en te chaufferen naar een andere plek in Arnhem.

Maar het gaat al een tijdje niet goed met zijn gezondheid. Daarom heeft hij officieel afscheid genomen als buurtmeester; afgelopen vrijdag werd hij tijdens de nieuwjaarsborrel in Café Simmers in het zonnetje gezet.

Toon was ook jaren actief als afgevaardigde van Klarendal voor het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken. In hun kwartaalblad kondigden ze zijn vertrek ook al aan (pdf, kijk rechts voor het artikeltje).

Vandaar ook waarschijnlijk dat hij afgelopen vrijdag een brief kreeg van (toen nog) minister Donner. Wat daar precies in staat…. Dat weten we niet. Maar zijn afwezigheid was eerder ook al opgevallen. Na het bezoek van Alexander Pechtold, ontving hij ook al een brief!

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!