Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Voor wie draag jij een lichtje?

De Kinderlichtjesavond van Memorarium Arnhem staat in het teken van gedenken en richt zich daarbij op kinderen, omdat die vaak voorbij worden gelopen. In het Memorarium worden de kinderen opgewacht met winterse lekkernijen waarna een rijk programma volgt met een aantal educatieve momenten én door kinderen voorgedragen gedichten en liederen. Ook is er een koor en kindertoneel in Dickens stijl wat een rode draad door het programma zal zijn. Deze avond heeft geen religieuze insteek en is bedoeld voor álle kinderen.

Het Memorarium heeft veel medewerking uit de wijk gekregen. Meerdere basisscholen uit de omgeving en bouwspeelplaats de Leuke Linden haakten enthousiast bij dit initiatief aan. Ook de sponsoring is merendeel vanuit ondernemers in de wijk Klarendal gekomen en vanuit het wijkplatform.

In de donkere dagen voor Kerst zijn er meerdere feesten, zoals Halloween, Sint Maarten en Sinterklaas. In sommige steden worden er ook lichtjesevenementen georganiseerd, telkens met een andere insteek. De tweede zondag van december is al jaren ‘Wereldlichtjesdag’, een initiatief uit de Verenigde Staten sinds de jaren ’90; stil staan bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. De Kinderlichtjesavond van Memorarium Arnhem sluit hier naadloos op aan.

Memorarium Arnhem is een bijzondere plaats om hen die ons zijn ontvallen waardig te gedenken, gevestigd in het voormalige kerkgebouw en tevens rijksmonument  Johannes de Doper-kerk. Het Memorarium opende afgelopen mei zijn deuren, de Kinderlichtjesavond is een nieuw initiatief bedoeld voor alle jonge wijkbewoners van Klarendal.

Kinderlichtjesavond: start 17.00u vanaf Bouwspeelplaats de Leuke Linde, Onder de Linden 2 – Arnhem. Verwacht einde om 19.00u. Memorarium Arnhem, Verlengde Hoflaan 74 – Arnhem.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!