Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Uitnodiging: informatie over Wijksieraad

Beste bewoner van de Klarendalseweg, Sonsbeeksingel of Hommelstraat,

Wijksieraad, wat en waarom

Sinds begin februari hangen er ter hoogte van de Kapel drie mooie cirkels boven de Klarendalseweg. In 2013 won Volkshuisvesting Arnhem voor zijn werk in Klarendal de Gouden Piramide, ondernemersvereniging DOCKS kreeg een deel van de prijs en wil dat duurzaam in zetten voor het Modekwartier. Zij vroegen kunstenaar en bewoner Marcel Smink mee te denken hoe de Klarendalseweg van begin tot eind beter te verbinden tot een geheel.

verbinding

Naast het verbinden tot een beter geheel als winkelstraat, wil Marcel met het Wijksieraad ook Klarendal en Modekwartier met elkaar verbinden. Door te kiezen voor patronen uitgevoerd in macramé (bewoners en ondernemers gaan deze samen maken), vallen ook traditionele decoratie als ambacht binnen de wijk samen. Het Wijksieraad laat zo trots de verbinding zien tussen ondernemers en bewoners in onze mooie wijk Klarendal.

praktisch

Het proefstuk is opgehangen om te zien of het tegen de wind kan, niet te zwaar is en geen geluidsoverlast veroorzaakt. In de 9 maanden dat het nu hangt is dat beproefd. De ringen van ø200 – ø 141 – ø100cm en hangen afwisselend drie of twee naast elkaar aan de kabels in het gebied. De macramé patronen in de ringen zijn van duurzaam touw gemaakt en hebben allemaal dezelfde natuurlijke kleur. Tevens wordt verlichting aangebracht, zodat tijdens de feestdagen de straten feestelijk verlicht kunnen worden. Het wijksieraad blijft het hele jaar door hangen, waarmee de hoge kosten voor het ophangen en afhalen van de kerstverlichting verleden tijd zijn. Bij andere feestelijke gelegenheden in de wijk door het jaar heen, kan de verlichting natuurlijk ook aan!

informatieavond

Wilt u meer informatie, wilt u graag meedoen of heeft u bezwaren? Laat dat dan weten via wijksieraad.klarendal@gmail.com. Op 14 december organiseren we een  informatieavond. Onder het genot van een hapje en een drankje vertellen we alles over het wijksieraad.  Kom om 19.30u naar de Wasplaats, Klarendalseweg 439.

Fijne feestdagen! Corien van der Poll (DOCKS) en Marcel Smink (kunstenaar)

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!