Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Speeldorp 40 jaar

Maandag 29 juli: SPECTACULAIRE OPENINGSKERMIS !!!

Natuurlijk begint Speeldorp ook dit jaar weer met een geweldige Openingskermis. Speeldorp wordt geopend met iets heel bijzonders! En veel knallers en confetti! Daarna starten de activiteiten, maar dit zal wel wat later zijn dan anders. Daarom zal het programma de hele dag doorgaan! De speeltuin gaat dus tussen de middag niet dicht! Verder zijn er allerlei leuke en spectaculaire spellen en activiteiten, zoals Happende Snappie, de Bungee-trampoline, springkussens, en nog veel meer!!! Een dag om niet te missen!!!

Let op: je kunt met de bus naar het Speeldorp. In de ochtend rijdt er namelijk een grote rode bus door de wijk. Zoek een bushalte op, neem je strippenkaart mee (die zit in het boekje of is te krijgen op De Leuke Linde), stap op de bus en kom naar Speeldorp!

Dinsdag 30 juli: ZOMERCARNAVAL

De hele dag staat in het teken van de zomercarnaval!!! In de ochtend en in de middag zijn er leuke spellen en activiteiten. En aan het einde van de middag is er een echte optocht door de wijk! Vooraf kun je helpen met het versieren van de wagen, je kunt je laten schminken, je eigen kostuum maken en nog veel meer zomerse carnavalsdingen doen! Alaaaaaaaafffffff!!!

Ook openen we vandaag het bouwdorp, maar dan een beetje anders: je kunt namelijk in teams van 3 kinderen je eigen zeepkist komen bouwen. We zullen vrijdag met de zelfgemaakte zeepkisten een echte race houden op de Agnietenstraat.

Woensdag 31 juli: WATERDAG !!!

Geen Speeldorp zonder de bekende Waterdag. Wat moet je doen?

Pak een tas. Stop daar je handdoek, je zonnebrandcrème en droge kleding in.

Trek je zwemkleding aan. Neem goede zin mee. En bestel zoveel mogelijk zonneschijn, want het wordt weer een kletsnatte dag!!! Zal de brandweer ook weer komen???

Donderdag 1 augustus: BOUWDAG

We gaan de hele dag bouwen; je kunt je eigen hut bouwen, schilderij maken, kleien, figuurzagen, poffertjes bouwen en nog veel meer! En…..vandaag gaan we ook verder met het bouwen van de zeepkisten. In teams van 3 kinderen bouw je je eigen zeepkist, om daar vrijdag mee te gaan racen op de Agnietenstraat! Lijkt je dat wat? Kom dan snel naar Speeldorp en doe mee!

Vrijdag 2 augustus: ZEEPKISTENRACE & NACHT VAN SPEELDORP

Let op: in de ochtend is er geen programma! In de middag is het tijd voor de zeepkistenrace op de Agnietenstraat. En ’s avonds……….dan kun je komen logeren op De Leuke Linde! We eten samen, kijken een film, en gaan dan lekker slapen in de grote tent van Speeldorp of in je eigen tentje, als je die hebt. Wil je blijven slapen? Geef je dan op via het formulier dat in het Speeldorpboekje zit.

Maandag 5 augustus: DIGI-SPORTDAG

We starten deze 2de week van Speeldorp Klarendal natuurlijk weer met de Sportdag!!! Maar niet zomaar een sportdag….een digitale sportdag! Er zijn allerlei digi-spellen en voor ieder wat wils. Ben jij sportief? Of heb je gewoon zin om wat leuks te doen? Kom dan ook deze 2de week weer naar Speeldorp Klarendal!

Dinsdag 6 augustus: AVONTURENDAG

Vandaag staan alle activiteiten in teken van avontuur. In de ochtend gaan we op avontuur middels een speurtocht. Wil je mee doen? Lever dan het inschrijfbriefje in op Digi-sportdag, bij Kitty of Joyce. Let op: er kunnen maximaal 150 kinderen mee!

In de middag zijn er allerlei avontuurlijke activiteiten op de speeltuin. Ga je mee op avontuur?

Woensdag 7 augustus: DAGJE UIT !!! VOOR KLEIN EN GROTER

Dit jaar gaan zowel de kinderen van 7 t/m 12 jaar een dagje uit, als ook de kinderen van 4 t/m 6 jaar! Waar gaan we heen? Dat hoor je tijdens het Speeldorp.

Op de 1ste vrijdag starten we met de inschrijvingen. Je kunt je inschrijfstrookje dan tussen 11.00 uur en 12.00 uur inleveren bij Joyce.

De kaartjes zijn gratis. Als de bussen vol zijn, kan er niemand meer mee. Neem je legitimatie mee bij het inschrijven.

Donderdag 8 augustus: TALENTENDAG

In de ochtend is er een leuk programma buiten de speeltuin. Wil je mee? Vraag dan even hoe laat je er vandaag moet zijn.

In de middag is het weer tijd voor de grote Speeldorp-Talentenshow!!! Ook dit jaar weer in de circustent. Kun je zingen, dansen, playbacken, goochelen, rappen of iets anders? Geef je dan op voor de Talentenshow!

Zou de leiding dit jaar ook weer willen optreden? Wie daagt de snappies van vorig jaar uit???

Vrijdag 9 augustus: CIRCUS !!!

Dit mag je echt niet missen! Circus Harlekino is er weer bij om deze laatste dag van Speeldorp Klarendal 40 jaar spectaculair af te sluiten. Kaartjes kosten 1 euro. Het circus is alleen toegankelijk voor kinderen. Ouders wees gerust, de leiding zal goed op de kinderen passen.

Speeldorp Klarendal is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Je kunt het Speeldorp vinden op Bouwspeelplaats De Leuke Linde aan de Agnietenstraat. Alle activiteiten (behalve het circus) zijn gratis.

Speeldorp Klarendal is geopend van 10.00 uur – 12.00 uur en van 13.30 uur – 16.00 uur.

Van 12.00 uur – 13.30 uur is de speeltuin gesloten voor bezoekers. Vragen? Bel met tel: 026 – 442 48 11

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!