Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Speeldorp 2016

Maandag 22 augustus: OPENINGSFEEST SPEELDORP 2016 !!!

Natuurlijk begint Speeldorp ook dit jaar weer met een geweldig openingsfeest.

Er zijn er allerlei leuke en spectaculaire spellen en activiteiten, zoals bumperballen,  springkussens, de mega speelrups, knutselen, koken en nog veel meer!! Een dag die je niet wil missen!

Dinsdag 23 augustus: ACTIEDAG

Vandaag willen we graag iets betekenen voor de wijk. We gaan mooie dingen maken, die we vervolgens gaan verkopen in een kraampje of tijdens de veiling, die in de middag plaats vind. We hopen daarmee een leuk bedrag bij elkaar te verzamelen voor de Kinderraad. Dit is een groepje kinderen dat zich bezig houdt met belangrijke dingen voor kinderen in de wijk. Na de zomervakantie zal er weer een Kinderraad van start gaan. Vandaag kun je je daarvoor al inschrijven

Woensdag 24 augustus: WATERDAG !!!

Geen Speeldorp zonder de bekende Waterdag. Wat moet je doen?

Pak een tas, stop daar je handdoek, je zonnebrandcrème en droge kleding in.

Trek je zwemkleding aan. Neem goede zin mee. En bestel zoveel mogelijk zonneschijn, want het wordt weer een kletsnatte dag!!! Zal de brandweer ook weer komen???

Donderdag 25 augustus: PIRATENDAG

Vandaag staan alle activiteiten in teken van rovers en piraten!

In de ochtend gaan we in de wijk op zoek naar de grootste piratenschat ooit! Wil je mee doen? Lever dan het inschrijfbriefje in op Actiedag bij Noëlle of Joyce. Let op: er kunnen maximaal 120 kinderen mee!

In de middag zijn er allerlei piraten-activiteiten op de speeltuin. Ga je mee flessenpost vangen, je eigen piratenbootje maken of een echte schat opgraven?? Maar dan wel als een echte piraat, he? Aarghhhhh!!! J

Vrijdag 26 augustus: LEUKE LINDE DAG

Hiep hiep Hoera! Bouwspeelplaats de Leuke Linde bestaat 40 jaar! Daarom is het vandaag extra feest!! De hele dag kun je mee doen met allerlei spellen en activiteiten van vroeger. Je papa en mama kennen de activiteiten vast nog van toen zij als klein kind naar de speeltuin kwamen. Jij bent er ook bij toch!?!

Maandag 29 augustus: SPORTDAG

Wij gaan nog even door met de Olympische Spelen en maken er een heerlijke fanatieke sportdag van! Tijdens deze sportdag kun je meedoen met heel veel verschillende sporten zoals: atletiek, balsporten, fietsen, schermen, skaten, sumoworstelen….noem maar op!! Ben jij sportief en vind je het leuk om nieuwe sporten uit te proberen? Kom dan naar de sportdag!

Dinsdag 30 augustus: BOUWDAG ‘gaat de lucht in!’

De afgelopen dagen kon er al gebouwd worden in de bouwhoek, met als thema ‘in de lucht’. Vandaag gaan we de héle dag bouwen; We maken alles klaar in de bouwhoek, je kunt figuurzagen, kleien, timmeren, kleuren, lijmen, en nog veel meer bouw- en klusactiviteiten!

Vind je het leuk om hier aan mee te doen? Kom dan snel naar de Bouwdag tijdens Speeldorp!! Trek wel stevige, dichte schoenen aan, als je in de bouwhoek gaat helpen om …….een vliegtuig te bouwen!

Woensdag 31 augustus: KLEUTERMIDDAG EN DAGJE UIT !!!

Ook dit jaar gaan we weer een dagje uit. Maar.. Dit jaar is het anders dan andere jaren. Niet alle kinderen kunnen zo maar mee met het dagje uit. Speeldorp wil graag terug naar waar we oorspronkelijk voor bedoeld waren en dat gaan we vandaag doen; we nemen alleen kinderen mee die in Klarendal wonen én vooraf door ons al gevraagd zijn. Heb je dus geen inschrijfbrief gehad, dan kun je ook niet mee.

Speciaal voor de kleintjes t/m 6 jaar hebben wij een speciaal kleuterprogramma op de Leuke Linde. Van 14.00 uur tot 15.30 uur kunnen de kleuters meedoen met een super leuk programma in de tent.

Alle kinderen die niet mee gaan met het dagje uit of mee kunnen doen met het kleuterprogramma kunnen natuurlijk gewoon lekker spelen in de Speeltuin.

Donderdag 1 september: TALENTENDAG

In de ochtend is er een leuk verassingsprogramma buiten de speeltuin. Wil je mee? Schrijf je dan in! Je kan je inschrijfbriefje inleveren vanaf de sportdag, dus maandag 29 augustus, bij Joyce of Noëlle.

In de middag is het weer tijd voor de grote Speeldorp-Talentenshow!!! Natuurlijk weer in de circustent. Dit jaar is de Talentenshow voor klein én groot. Je mag samen met je vader, je moeder, je opa of je oma, je buurvrouw, je hele grote broer of zus optreden. Kunnen jullie samen zingen, dansen, playbacken, goochelen, rappen of iets anders? Geef je dan op voor de Talentenshow! Dus wel klein én groot samen!!!

Zou de leiding dit jaar ook weer willen optreden?

Vrijdag 2 september: CIRCUS !!!

Dit mag je echt niet missen! Circus Harlekino is er weer bij om deze laatste dag van Speeldorp Klarendal spectaculair af te sluiten. Kaartjes kosten 1 euro. Het circus is alleen toegankelijk voor kinderen. Ouders wees gerust, de leiding zal goed op de kinderen passen.

 

Speeldorp Klarendal is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Je kunt het Speeldorp vinden op Bouwspeelplaats De Leuke Linde aan de Agnietenstraat.

Alle activiteiten (behalve het circus) zijn gratis.

Speeldorp Klarendal is geopend van 10.00 uur – 12.00 uur en van 13.30 uur – 16.00 uur.

Van 12.00 uur – 13.30 uur is de speeltuin gesloten voor bezoekers.

Vragen? Bel met tel: 026 – 442 48 11

 

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!