Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Doe mee, samen houden we Klarendal schoon

Zwerfvuil acties Schoon Klarendal 2023

Help mee Klarendal schoon en netjes te houden. Knijpers, ringen, zakken en handschoenen zijn aanwezig. Vooraf een kopje koffie en sociaal praatje.

De Wasplaats – Klarendalseweg 439 10.00 tot 12.00 u Inloop v.a. 9.45 u

Data 2023

ZA 07 JAN Nieuwjaar / Vuurwerk
ZA 18 FEB
ZA 18 MRT *Landelijke Opschoon dag
ZA 15 APR
ZA 20 MEI
ZO 11 JUN Dag na de mode (zondag)
ZA 15 JUL
ZA 19 AUG
ZA 16 SEP ◊ World Cleanup Day
ZA 21 OKT
ZA 18 NOV
ZA 16 DEC

* Grote actie met kraam bij winkelplein

Waarom ruimen we zwerfafval op?

Een schone buurt zorgt voor een prettig leefbare wijk. En we willen toch allemaal in een fijne buurt wonen! Door de wijken schoon te houden, laten we ook zien dat we om onze buurt geven en het stimuleert ook andere buurtbewoners om de openbare ruimte schoon te houden.

Een beter milieu begint in onze wijk!
Wist je dat veel van ons zwerfafval moeilijk, of soms helemaal niet afbreekbaar is?
Het afbreken kan zelfs jaren duren of nog erger: helemaal niet, zoals plastic. Dat breekt in heel kleine deeltjes en komt ook in de natuur terecht. Dieren zien plastic vaak aan voor voedsel. Ze kunnen er ernstig ziek van worden of dood aan gaan. En veel van de plastics die via onze afvoerputten in onze rivieren terecht komen stromen in zee en vergroten daarbij de plastic soup. Ook de snoepwikkels en plastic zakjes die wij in onze wijk op straat gooien dragen daar aan bij!

Wie organiseert de schoonmaakacties?
De leden van werkgroep Schoon Klarendal organiseren de schoonmaakacties. Ter  voorbereiding komen ze elk kwartaal bijelkaar voor overleg. Heb je interesse om ook mee te helpen met een schoonmaakactie  in Klarendal? Wil je graag een keer een bijeenkomst bijwonen stuur dan een email naar schoonklarendal@outlook.com om je aan te melden of voor meer informatie.

Gratis afvalgrijpers voor vrijwilligers
Voor vrijwilligers die vaker een stukje wijk willen schoonmaken heeft Gemeente Arnhem  materiaal beschikbaar. Via de FIXI-app kun je je aanmelden als zwerfafvalvrijwilliger. Je kunt dan een afvalknijper, ring en afvalzakken ophalen.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!