Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Ruim je wijk op Klarendallers

‘Als je wilt dat er iets verandert moet je niet zeuren, maar gewoon zelf een begin maken om het te veranderen’, vertelt Tamara tijdens hun ronde door de wijk. Deze keer loopt ook vriend Bart mee. ‘Samen is gezelliger en kunnen we meer opruimen’, vindt Tamara.

Plastic apart

Ze zijn nog geen vijf minuten op pad of hebben al een halve vuilniszak vol. Gwendolien probeert het plastic zoveel mogelijk te scheiden van de rest van het zwerfvuil. Dit bieden ze apart aan.´Het zou mooi zijn als de bult vuilnis uiteindelijk gaat afnemen. Dat begint ermee om bewust te worden van wat je aan afval produceert in je huishouden’, legt ze uit.

Opvallend is het aantal complimenten dat het groepje krijgt van voorbijgangers en bewoners. Mensen komen spontaan vertellen dat ze de boomspiegel voor hun huis schoonhouden of zelfs het hele pleintje waar ze aan wonen. Kinderen komen hun lege petflesje brengen om in de zak te doen. Duidelijk is dat de actie gewaardeerd wordt.

Zwarte onderbroek

Tamara en Gwendolien zijn van plan elke maand één avond te gaan opruimen. Bij veel belangstelling en hulp kan dit best vaker worden. U kunt hen volgen via Facebook op de pagina ‘Ruim je wijk op Klarendallers’. Daar worden de opruimacties aangekondigd. En er staan foto’s op van opvallende troepjes, zoals deze keer een zwarte onderbroek.

Mocht u nou grofvuil naast de container zien staan, haal dan niet uw schouders op, maar meld het bij de gemeente Arnhem. Dat kan via  www.afvalmelden.nl of via telefoonnummer 0900-1809. Samen werken aan een schoner Klarendal, wie wil  dat nu niet?

De dames zijn ook op Facebook online!

[Tekst en beeld: Carla van der Ploeg]

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!