Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Project niX

van de redactie

Voor degenen die hier niets van weten: Project X is een film over een uit de hand gelopen feestje. In Haren (Groningen) werd dit werkelijkheid doordat een aankondiging op Facebook voor een verjaardagfeestje groter uitpakte dan de bedoeling; het escaleerde en Haren stond vorige week op zijn kop. Online is daar nog steeds veel discussie over; wat ging er mis?

Vorige week begon het online in Arnhem onrustig te worden vanwege een vergelijkbare actie op Facebook, en dan wel vooral in Klarendal. Wijkagent Rene Huls voelde – pratende met bewoners – de onrust vooral op de Kapelstraat en ondernam actie. Alle koppen bij elkaar van bewoners en beroepskrachten, hoe voorkomen we een rel.

Ondertussen bericht de Gelderlander dat Arnhem zoiets niet toestaat, maar bewoners worden er niet rustiger op. Ook Arnhem.dichtbij volgt de ontwikkelingen op de voet en dan wordt het vrijdagavond de 28e…

Het is opmerkelijk onrustig op straat. Alsof het een warme zomeravond is, voelt iedereen zich geroepen om een wandeling te gaan maken. Het leek of iedereen verwachtingsvol op dat feestje aan het wachten was. Rondom Arnhem is er overal controle bij de entrees van de stad en ondertussen barst het van het blauw in de straten van Klarendal. Ondernemers hebben hun etalages leeg gemaakt, bewoners hebben toch maar hun auto buiten de wijk geparkeerd, terrassen worden ingepakt. Maar politieagenten stellen toch vooral al deze mensen ook weer gerust; alles leek onder controle.

Op het NOS journaal van 20.00u is Klarendal in het nieuws, op dat moment waren en tien jongeren van buiten Arnhem aangehouden bij de snelweg (dat zijn er uiteindelijk 120 geworden) en het bleef gewoon rustig; Arnhem werd op deze vrijdagavond de rustigste stad van Nederland genoemd.

Kees Meekhof (midden foto) is nergens bang voor. Toch had hij zijn kogelvrije vest aangedaan en zijn zuurstofmasker meegenomen voor zijn avondwandeling…. De mannen van de ME stemmen in voor een foto; alleen gebruiken als het werkelijk rustig blijft…

Bleef het rustig omdat er zoveel blauw in was gezet? Of was het storm in een glas water? We weten het niet….

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!