Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Programma Speeldorp Klarendal

Lees hieronder welke themadagen en activiteiten er zijn. Voor sommige activiteiten moet je je van te voren inschrijven. De inschrijfbriefjes zijn te krijgen op De Leuke Linde. Inleveren kan pas tijdens Speeldorp!

Maandag 5 augustus: OPENINGSFEEST SPEELDORP 2019 !!!

Natuurlijk begint Speeldorp ook dit jaar weer met een geweldig openingsfeest.

Er zijn er allerlei leuke, spectaculaire spellen en activiteiten, zoals de bungee trampoline, de lasergame arena, verfkunst, schminken, springkussens, knutselen en nog veel meer!! Jij bent er toch ook bij ???

Dinsdag 6 augustus: BOUWDAG

Net als vorig jaar starten we al in de eerste week van Speeldorp met de Bouwdag. Het thema van dit jaar is: 112…….alles draait om de hulpdiensten: brandweer, politie en ambulance. We starten in het bouwdorp met de bouw van ……..(is nog een beetje geheim… ? ). Daarnaast kun je knutselen, timmeren, lijmen, zagen, kleien, en nog veel meer. Na deze dag kun je bijna het gehele Speeldorp nog verder bouwen in de bouwhoek.

Let op: Trek wel stevige, dichte schoenen aan, als je in de bouwhoek gaat helpen!!

Woensdag 7 augustus: WATERDAG !!!

Geen Speeldorp zonder de bekende Waterdag. Wat moet je doen?

Pak een tas, stop daar je handdoek, je zonnebrandcrème en droge kleding in.

Trek je zwemkleding aan. Neem goede zin mee. En bestel zoveel mogelijk zonneschijn, want het wordt weer een kletsnatte dag, met natuurlijk de tobbedansbaan en vele andere water-attracties!!! Zal de brandweer ook weer komen?

Donderdag 8 augustus: DIERENDAG

Vandaag staan alle activiteiten in teken van dieren. In de ochtend gaan we de wijk in voor een mega leuke speurtocht! Welke dieren zullen we allemaal tegen komen?

Wil je mee doen? Lever dan het inschrijfbriefje in bij Joyce. Let op: er kunnen maximaal 80 kinderen mee!

In de middag zijn er allerlei dieren-activiteiten op de speeltuin. Van knutselen tot echte dieren zien, aaien en verzorgen. Én…..er is een huisdierenshow!!! Wil jij jouw huisdier komen showen? Geef je dan zo snel mogelijk op middels het inschrijfbriefje.

Vrijdag 9 augustus: KLEUTERMIDDAG EN UITJE IN ARNHEM!

Dit jaar gaan we met 70 Klarendalse kinderen weer gezellig een dagje uit in Arnhem! Waarheen….? Dat verklappen we nog niet…. Ben je 7,8,9,10,11 of 12 jaar? Woon je in Klarendal en/ of ben je vaste deelnemer bij de kinderclub van het MFC? Dan kun je je opgeven voor dit uitje. Lever het inschrijfbriefje in bij Joyce. Wel even je legitimatiebewijs meenemen! 

Voor de kleintjes t/m 6 jaar hebben wij een speciaal kleuterprogramma op De Leuke Linde. Van 14.00 uur tot 16.00 uur kunnen de kleuters meedoen met een super leuk programma in de tent. Alle kinderen die niet mee gaan met het uitje of niet mee kunnen doen met het kleuterprogramma, kunnen natuurlijk gewoon lekker spelen in de Speeltuin.

Maandag 12 augustus: SPORTDAG

Wij beginnen de tweede week van Speeldorp met een sportieve dag. In de ochtend gaan we records verbreken met allemaal verschillende sporten. In de middag zijn er weer allemaal vette sporten op de Leuke Linde waar je kennis mee kunt maken, zoals: BMX, Schermen, Skaten, Voetballen, Boksen, Bootcampen, Stoepranden en nog veel meer! Ben jij sportief en vind je het leuk om nieuwe sporten uit te proberen? Kom dan naar de Sportdag!

Dinsdag 13 augustus: VERRASSINGS-DAG Vandaag is één grote verrassing! We maken, doen en krijgen allerlei verrassingen. Wil je weten wat er precies te doen is? Kom naar Speeldorp en laat je verrassen!

Woensdag 14 augustus: THEATERDAG

In de ochtend gaan we met 70 kinderen de wijk in, met natuurlijk het thema Theater, maar ook Muziek en Dans. Wil je mee? Lever het inschrijfbriefje bij Joyce in.

In de middag gaan we gezellig door met het thema en zijn er allerlei leuke muziek-dans-theater-doe-activiteiten op de speeltuin!

Donderdag 15 augustus: TALENTENDAG

In de ochtend is er een leuk verassingsprogramma buiten de speeltuin. Wil je mee? Schrijf je dan in! Je kan je inschrijfbriefje inleveren vanaf de sportdag, dus vanaf maandag 12 augustus, bij Joyce. Let op; Er kunnen maximaal 80 kinderen mee!

In de middag is het weer tijd voor de grote Speeldorp-Talentenshow!!! Ook dit jaar mag je weer mee doen om te zingen, dansen, playbacken, goochelen, rappen of iets anders? Wil je meedoen?? Geef je dan op voor de Talentenshow!

Ook benieuwd welke leiding er dit jaar optreed?

Vrijdag 16 augustus: CIRCUS !!!

Dit mag je echt niet missen! Circus Harlekino is er weer bij om deze laatste dag van Speeldorp Klarendal spectaculair af te sluiten. Kaartjes kosten 1 euro en zijn pas op deze dag vanaf 10.00 uur te koop! Het circus is alleen toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar t/m 12 jaar, legitimatie vereist! Kinderen moeten er zelf bij zijn om het kaartje te kunnen kopen!

Ouders wees gerust, de leiding zal goed op de kinderen passen. Ouders van kinderen 4-7 jaar: blijf wel op de speeltuin, mocht er toch iets aan de hand zijn, dan kan uw kind u terugvinden!

Belangrijke info:

Speeldorp Klarendal is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Je kunt het Speeldorp vinden op Bouwspeelplaats De Leuke Linde aan de Agnietenstraat.

Alle activiteiten (behalve het circus) zijn gratis.

Speeldorp Klarendal is geopend van 10.00 uur – 12.00 uur en van 13.30 uur – 16.00 uur.

Van 12.00 uur – 13.30 uur is de speeltuin gesloten voor bezoekers.

Vragen? Bel met tel: 026 – 442 48 11

Alleen bso’s/ kinderdagverblijven uit de wijk zijn welkom, mits zij zich vooraf hebben gemeld bij de coördinatie van Speeldorp en toestemming hebben.

Speeldorp draait bijna geheel op ongeveer 60 vrijwilligers. Zij begeleiden de activiteiten, werken in de keuken, bouwen de tenten op en bewaken ’s nachts het terrein van De Leuke Linde. Zonder deze vrijwilligers zou Speeldorp dus nooit kunnen bestaan.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!