Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Programma Speeldorp 2024

In de laatste 2 weken van de zomervakantie is het weer tijd voor Speeldorp Klarendal! Dit jaar alweer de 51ste keer! Twee weken bomvol leuke activiteiten. Voor een aantal activiteiten/dagen is inschrijving verplicht. De inschrijfbriefjes zijn de gehele vakantie verkrijgbaar op de speeltuin. Inleveren kan pas tijdens Speeldorp!! We zien je tussen 5 en 16 augustus!

WEEK 1

Maandag 5 augustus: OPENINGSKERMIS

Natuurlijk begint Speeldorp ook dit jaar weer met een geweldig openingsfeest!! Op de kermis vind je allerlei leuke en spectaculaire spellen en activiteiten, zoals de Spidertoren, de Bungeetrampoline, springkussens, gave knutselactiviteiten, activiteiten voor de kleintjes en nog veel meer!! Kortom, een dag die je niet wil missen!

Dinsdag 6 augustus: HOCUSPOCUS

Vandaag staat alles in het teken van toveren, magie en HOCUSPOCUS! Kun jij over het water lopen? Durf jij in een megabubbel te stappen? Een dag vol spellen en activiteiten in het teken van magie. Misschien ontmoet je wel een echte goochelaar.

Woensdag 7 augustus: WATERDAG

Geen Speeldorp zonder de bekende Waterdag. Wat moet je doen? Pak een tas, stop daar je handdoek, je zonnebrandcrème en droge kleding in. Trek je zwemkleding en slippers aan. Neem goede zin mee en bestel zo veel mogelijk zonneschijn, want het wordt weer een kletsnatte dag!!! Zal de brandweer ook nog komen???

Donderdag 8 augustus: ONDER-WATERDAG

Speeldorp wordt vandaag omgetoverd in een onderwaterwereld! In de ochtend is er een speurtocht in de wijk. Wil je meedoen? Zorg dan dat je op tijd aanwezig bent! We moeten namelijk op zoek naar de ONDERWATER DIEREN om ons aquarium compleet te maken!

In de middag is er een superleuk programma met allerlei onderwateractiviteiten! Met een krokodillenparcours, hengelspel en heel veel water. Kun jij de haaien verslaan? Of eet je zelf liever een visje? Een super gezellige dag, waar je bij MOET zijn!!

LET OP: ook vandaag kun je nat worden!

Vrijdag 9 augustus: DAGJE UIT EN KLEUTERMIDDAG

Dit jaar gaan we met 40 Klarendalse kinderen gezellig een dagje op stap naar pretpark HELLENDOORN. Ben je 7,8,9,10,11 of 12 jaar? Woon je in Klarendal en/of ben je vaste deelnemer bij de kinderclubs van het MFC? Alleen dan kun je je opgeven voor dit uitje. Lever het inschrijfbriefje in bij Joyce of Wendy. Wel even je legitimatiebewijs meenemen!

Voor de jongere kinderen t/m 6 jaar is er in de middag van 14.00 uur tot 16.00 uur op De Leuke Linde een speciaal kleuterprogramma. Deze middag staat in het teken van zon, zee en strand, want we organiseren een echte beachparty met allemaal leuke activiteiten. Dat wil je niet missen!!!

Alle kinderen die niet meegaan met het uitje of niet mee willen doen met het kleuterprogramma kunnen natuurlijk gewoon lekker spelen in de Speeltuin.


WEEK 2

Maandag 12 augustus: BOUWDAG

Vandaag en morgen staan de hele dag in het teken van (hutten)bouwen met als thema “Tropisch Klarendal”. Laten we samen met mama’s, papa’s, opa’s en oma’s gaan bouwen met pallets, hout en andere materialen en de speeltuin veranderen in een tropisch Klarendal!! Misschien wel een boot, een tiki bar of een palmboomhut? In ons eigen Klarendal kan alles! Daarnaast zijn er ook andere kleinere bouwactiviteiten om aan deel te nemen.

LET OP: Denk je aan stevige dichte schoenen? Anders kan je om veiligheidsredenen NIET deelnemen aan het bouwen van hutten.

Dinsdag 13 augustus: BOUWDAG

Vandaag is de afsluitende dag van het (hutten)bouwen met als thema “Tropisch Klarendal”. Ook vandaag kun je samen met mama’s, papa’s, opa’s en oma’s gaan bouwen met pallets, hout en andere materialen en de speeltuin veranderen in een tropisch Klarendal!! Daarnaast zijn er ook andere kleinere bouwactiviteiten om aan deel te nemen. Om 15.00 uur maken we bekend wie er dit jaar vandoor gaat met de prijs voor beste bouwer.

LET OP: Denk je ook vandaag aan stevige dichte schoenen? Anders kan je om veiligheidsredenen NIET deelnemen aan het bouwen van hutten.

Woensdag 14 augustus: SPORTDAG

Sportbedrijf Arnhem organiseert ook dit jaar weer een super sportieve dag! Maak kennis met: BMX, klimmen, Bubbel voetbal en nog veel meer!! Ben jij sportief en vind je het leuk om nieuwe sporten uit te proberen? Kom dan naar de Sportdag!

Donderdag 15 augustus: FILMOCHTEND & SPEELDORP-TALENTENSHOW

In de ochtend gaan we met een groep kinderen van 6 t/m 12 jaar lopend naar het Focus Filmtheater. Wil je mee? Schrijf je dan in! Lever je inschrijfbriefje in bij Joyce of Wendy. We vertrekken om 9.30 uur vanaf de speeltuin!

In de middag is het weer tijd voor de grote Speeldorp-Talentenshow!!! Wat is jouw talent? Zingen, dansen, playbacken, goochelen, rappen of iets anders? Wil je meedoen?? Geef je dan op voor de Speeldorp-Talentenshow! En….. zal de leiding dit jaar ook weer optreden?

Vrijdag 16 augustus: CIRCUS HARLEKINO!!!

Ook dit jaar zal Circus Harlekino op de laatste dag van Speeldorp Klarendal zorgen voor een spectaculaire afsluiting. Om 10.30 uur is er voor kinderen van 2 t/m 5 jaar een speciale voorstelling waarbij per kind twee ouders/ volwassen begeleiders mee naar binnen mogen! Gezellig! Tickets zijn € 1,- per persoon en zijn verkrijgbaar vanaf 9.30 uur op de speeltuin.

Om 13.30 uur is er een voorstelling die alleen toegankelijk is voor kinderen VANAF 6 JAAR T/M 12 JAAR!!! (Let op: we kunnen vragen om legitimatie van je kind!) Kaartjes kosten €1,-  en zijn vanaf 11.00 uur te koop op de speeltuin! Ouders wees gerust, de leiding zal goed op de kinderen passen. Blijf wel op de speeltuin, mocht er toch iets aan de hand zijn, dan kan uw kind u terugvinden.

Belangrijke info:

Speeldorp Klarendal is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Je kunt het Speeldorp vinden op Bouwspeelplaats De Leuke Linde aan de Agnietenstraat. (Onder de Linden 2). Alle activiteiten (behalve de circusvoorstelling) zijn gratis. Met Speeldorp is de speeltuin alleen tijdens programma-tijden geopend. Verder is de speeltuin – OOK IN DE AVOND – tijdens Speeldorp gesloten!

Speeldorp Klarendal is geopend van 10.00 uur – 12.00 uur en van 13.30 uur – 16.00 uur.
Heeft u vragen over de toegankelijkheid van de speeltuin, de activiteiten of heeft u andere vragen? Bel of mail met Wendy: 06 – 28955482 (wendy@deleukelinde.nl) of Joyce: 06 – 15497339 (j.verhoef@rijnstad.nl)

BSO’s/ KDV: Alleen genodigde bso’s/ kinderdagverblijven uit de wijk zijn welkom. Dit is alleen mogelijk op vooraf afgesproken dagdelen. Onaangekondigd bezoek door bso- of kdv-groepen is tijdens Speeldorp niet mogelijk.

Speeldorp Klarendal wordt georganiseerd door Bouwspeelplaats De Leuke Linde en Rijnstad Kinderwerk Klarendal. Speeldorp draait bijna geheel op ongeveer 60 vrijwilligers. Zij begeleiden de activiteiten, werken in de keuken, bouwen de tenten op en bewaken ’s nachts het terrein van De Leuke Linde. Zonder deze vrijwilligers zou Speeldorp dus nooit kunnen bestaan. En dat…..AL 51 jaar!!!!!


De gedrukte wijkkrant waar al jaren in de zomereditie de achterpagina gewijd is aan het Speeldorp, kwam eind juni van de drukker. De eindredactie was er helaas niet helemaal bij met het hoofd, dus dat huis-aan-huis verspreide programma zit vol fouten. Voor de website hebben we een aangepaste wijkkrant online gezet, scrol dan door naar de laatste pagina. Onze excuses!

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!