Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Presentatie van het Stipo rapport NIEUWE KRACHT VAN KLARENDAL

7 april 2011 gemaakt en gepubliceerd door Arnhem Direct:

Mode, dat moeten de Sonsbeeksingel en de Klarendalseweg gaan uitstralen volgens het rapport dat in opdracht van de rijksbouwmeester is gemaakt. Gisteren werd in de kazerne aan de Klarendalseweg het rapport ‘De nieuwe kracht van Klarendal, mode als startpunt voor vernieuwing’ gepresenteerd en in ontvangst genomen door wethouder Michiel van Wessem.

Mode en winkels met een exclusief karakter dat moet het sterke punt worden van de wijk. Jonge ontwerpers krijgen hier de kans om zich te vestigen, en te ontwikkelen. “De bedoeling is dat de wijk straks voor de helft uit koopwoningen en voor de andere helft uit huurwoningen bestaat” Aldus wethouder van Wessem. Hierdoor zal de koopkracht van de gemiddelde bewoner toenemen, wat als gevolg heeft dat Klarendal een grotere aantrekkingskracht heeft op mensen van buitenaf.

De middag werd afgesloten met een wandeling naar de Sonsbeeksingel waar de wethouder de bouw van een mode hotel opende. Ook werd er een kunstwerk geopend in de Hommelsepoort. Waar de middag met een borrel werd afgesloten.

Camjostudenten Gideon en Tjeerd waren bij de presentatie van het rapport.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!