Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Oog voor Klarendal

Oog voor Klarendal, bewoners brengen hun eigen wijk in beeld.
Tweehonderd kinderen, ‘oude’ Klarendallers, allochtonen en nieuwelingen kregen een camera en maakten foto’s van hun eigen wijk. 165 bewoners maakte een plakboek waarin ze hun verhalen en beelden op een persoonlijke manier vertelden aan de hand van de foto’s. Alle boeken werden samengebracht in een tentoonstelling.

Het fotoproject ‘Oog voor Klarendal’ was een initiatief van filmmaker Roel Simons, uitgevoerd samen met andere kunstenaars in Klarendal. Het was in 2001 de start van creatieve wijkontwikkeling in Klarendal.

Deze keer waren de bewoners aan de beurt om de hun persoonlijke verhaal te vertellen en hun beeld te geven van de wijk. Want het stereotype negatieve beeld dat over de wijk Klarendal bestond werd voor een groot deel bepaald door berichtgeving in kranten en de visies van overheid en hulpverleners.

De romp van de molen ‘De Kroon’, het symbool van Klarendal, werd voor de gelegenheid aangekleed met een enorm zeildoek. De 6500 foto’s van bewoners kregen hierop een plek.
Al die foto’s vormden samen één nieuw beeld dat op afstand goed te zien was: het panorama van Klarendal.

In april 2011, 10 jaar na de start van het project, komt het doek weer op de molen te hangen. Inmiddels is Klarendal uitgegroeid tot een creatieve mode wijk met een positieve uitstraling naar de stad Arnhem.
Bewoners, kunstenaars en ontwerpers kunnen straks een stuk van het zeildoek adopteren en het transformeren naar kleding, tassen en accessoires. De verhalen en beelden van bewoners krijgen een nieuwe toekomst en verspreiden zich verder de wereld in.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!