Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Nieuwe straatnamen in de wijk

Ondanks wat weerstand in de wijk, heeft het plantsoen onder aan de Putstraat bij het nog te openen hotel ModeZ en café Caspar – het ‘Putplein’ in de volksmond – een officiële naam gekregen. Over de discussie berichtte de redactie al eerder, deze week maakte de gemeente Arnhem zijn beslissing kenbaar. Het plein gaat het ‘Elly Lamakerplantsoen’ heten.

Voor dit plantsoen zijn gelijk ideeën gekomen voor de aankleding; het originele Arnhemse Meisje zou er een plek kunnen krijgen, aldus Kees Crone in de Gelderlander

Hoger in de wijk zijn net Kunstbedrijf Arnhem en het Huis van Puck aan het verhuizen naar de Menno van Coehoornkazerne. Daarnaast zit al wat langer Jongerencentrum de Mix en elders op het terrein wordt gebouwd aan het MFC. Over het plein wat tussen deze gebouwen in ligt, werd gesproken als ‘wijkplein’ met de ambitie om het een toegankelijke openbare plek te laten worden voor alle wijkbewoners. Dit wijkplein heeft ondertussen ook een officiële naam: Kazerneplein.

Lees het volledige persbericht van de gemeente Arnhem!

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!