Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Nacht van de Mode #11

Door Amber van den Eeden en Zefanja Hoogers

Ode aan de Mode

Klarendal en het Modekwartier zijn een prachtige combinatie van een typische authentieke volkswijk en de creatieven die hier werken, hun winkels hebben en wonen. Deze kennisoverdracht met passie laat de organisatie voorafgaand aan de Nacht van de Mode zien met een workshopweek,  waarin workshops, lezingen, mini-exposities en performances worden georganiseerd. Als onderdeel van het Fashion & Design Festival Arnhem wil de Nacht van de Mode laten zien dat Arnhem een bakermat van talent is en de stad van betekenis is voor mode en cultuur.

Ode aan Klarendal

In samenwerking met ArtEZ wordt er dit jaar een bijzondere tentoonstelling georganiseerd in de Sint Janskerk aan de Verlengde Hoflaan én wordt er in samenwerking met 2SWITCH een kledingruilmarkt georganiseerd op het Kazerneplein. Met gesloten beurs kunnen mensen aan andere kleding komen, maar we laten ook zien hoeveel kleding we hebben en hoe daar bewust mee om te gaan. Daar is vanaf de 15.00 uur al van alles te doen voor jong en oud, deels georganiseerd door de organisaties die zijn gehuisvest aan het Kazerneplein een aangekleed door kunstenares Chantal van Lieshout. Het plein wordt een kunstwerk an sich! 

Verder werken we samen met VMBO ’T Venster waar jongeren naar school gaan met talent voor veel verschillende disciplines o.a. sport, cultuur en ondernemen. Maar ook met het Nederlands Openluchtmuseum, de Werkplaats Typografie (gevestigd in het oude Prebem gebouw) en nog vele anderen!

Openen en sluiten

Hoewel er al de hele dag bedrijvigheid zal zijn in de wijk, opent de Nacht van de Mode officieel en eigenzinnig om 19.00 uur op het Elly Lamakerplantsoen voor bezoekers, bewoners, prominente Arnhemmers en onmisbare Klarendallers. We verwachten een openingsact door de Record Shop van de Arnhemse Meisjes (Sonsbeeksingel) die niet alleen thuis zijn in vintage, muziek en cultuur met een hoofdletter C van couture, maar ook thuis zijn in de onderbelichte subcultuur van urban muziek en dans. Klarendallers en talent uit de urban-scene gecombineerd met theater, werken belangeloos mee aan deze show, er is acrobatiek, tekst en nog veel meer.

Aan het einde van de avond zet Sugar Hill de bloemetjes buiten en gaan de voetjes enorm lekker van de vloer tijdens de alom bekende Block-party van Sugar Hill: kort maar krachtig vanaf een uur of 22.00 uur tot 23.45 uur, maar oh zo lekker! Vanaf 0.00 uur zien we alle blije gezichten op het knallende en gratis eindfeest in Bizar Bazar (voormalige Lutherse Kerk Spoorwegstraat) en oh ja: op zondag ruimen we natuurlijk alles samen op.

Buurtfeest voor en door de mensen

De Nacht van de Mode is een traditie die niet meer is weg te denken, maar die wel een beetje uit haar jasje is gegroeid. Het evenement wordt gesponsord door de Gemeente Arnhem, de Kempenaer Advocaten en Promosign. Verder betalen en regelen de leden van ondernemersvereniging DOCKS het evenement (vergunningen, straatplannen, aankleding, verzekeringen, podia etc. etc.) uit eigen zak. Daarom zijn we blij met onze subsidiënten, sponsoren, leden, vrienden en vrijwilligers waaronder heel wat betrokken bewoners uit de wijk.

Op www.nachtvandemodearnhem.nl kun je je tegen gereduceerde tarieven inschrijven voor de workshops in de week van 3 tot en met 7 juni en zal het programma steeds gedetailleerder komen te staan. De Nacht van de Mode is gratis: kom, eet, drink, kijk, koop, dans, beleef en vier met ons de ODE aan deze plek waar wie we zijn, wat we willen en wat we doen met elkaar samenvalt.

Foto: Nacht van de Mode 2018 © Eva Broekema met beeldmerk 2019

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!