Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Museum Arnhem trakteert

In Arnhem gingen de wijken Het Arnhemse Broek en Malburgen ons al voor met prachtige muurschilderingen uit de Arnhemse museumcollectie.

Lees hieronder hoe je kunt stemmen.

Jouw voorkeur

Voordat we een kunstwerk op deze gevel zetten, kun je jouw voorkeur schriftelijk uitspreken. Je hebt de keuze uit drie kunstwerken uit de collectie van het museum. Lees hieronder meer informatie over de werken.

Nola Hatterman – Jazz (1934)

Het opvallende werk Jazz toont een gestileerde weergave van een jazzorkest. Hatterman zet met dit werk een dynamisch beeld neer van de uitbundige, vooroorlogse jazzcultuur. Na de oorlog vertrok zij zelf naar Suriname en werd daar de grondlegger van de kunstacademie in Paramaribo.

Helma Pantus – Gesprek in de sneeuw (1990)

Helma Pantus maakt kleine schilderijen in realistische stijl waarin het verlangen van de mens om een te worden met de natuur centraal staat. De figuren in haar werken spelen, praten of denken na tegen een landschappelijke achtergrond.

Gaby Bovelander – Zonder titel (1977)

In dit werk zien we, als door een verrekijker, twee onbestemde landschappen in de verte. Vanaf de jaren ‘60 raakt Bovelander geïnspireerd door het surrealisme. Met deze stijl verwerkt ze ook haar tienerjaren die zij doorbracht in een gevangenkamp in Indonesië. Schilderen was voor haar een uitweg uit deze ervaring.

Stuur jouw voorkeur en mogelijke vragen of opmerkingen vóór 28 oktober per mail via info@museumarnhem.nl met als onderwerp: Muurschildering Klarendalseweg. Liever bellen? Je kunt jouw voorkeur telefonisch doorgeven via 06 31 38 59 73.

Planning en praktisch

Het aanbrengen van de muurschildering begint in november. Uiteraard nemen we je mee in het proces en hoor je van ons wanneer we starten. Er zal nauwelijks geluidshinder zijn. De schildering zal naar ver[1]wachting binnen twee à drie weken afgerond zijn.

Met vriendelijke groet,
Team Museum Arnhem

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!