Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Klarendals laatste authentieke kroeg Sailor na elf maanden weer open

Café Sailor is de enige nog overgebleven echte Klarendalse kroeg. Er waren er ooit 22! Tamara is er sinds 2017 uitbater, zij nam het over van haar moeder die elf jaar achter de tap stond. Carnaval 2019 verliep helaas anders dan gehoopt en de verwachting was na enkele dagen wel weer open te kunnen. Maar helaas: het duurde elf maanden.

De eigenaar van het pand was namelijk ondertussen druk met verzekeringszaken. Omdat de voorgevel van het 100 jaar oude pand van de welstandscommissie persé in oude staat terug moest komen, is er zelfs een rechter aan te pas gekomen. Ondertussen kwam meerdere andere inspecties ook op bezoek en moest er veel aangepast worden aan de tijd, zoals het aarden van stopcontacten. Verder is er vooral veel gepoetst: Tamara, haar familie én de pandeigenaar hebben de mouwen samen opgestroopt om carnaval 2020 weer open te kunnen zijn.

Hoe Tamara de elf maanden door is gekomen zonder inkomsten, is een Klarendalse familiezaak net als Café Sailor zelf: ze helpen elkaar. Ondanks dat er door de sluiting van elf maanden enkele vaste gasten uit zijn geweken, ging 2020 gelukkig goed van start: omdat de carnavalsoptocht van 23 februari werd gecanceld vanwege storm, belanden bezoekers van de optocht én carnavalisten met hun ziel onder de arm in de kroeg en draaide Tamara een topomzet.

Café Sailor is vanaf 12u open, heeft ná 1 april geen rookruimte meer, wél een terras achter en binnenkort kun je er ook pinnen. In de aankomende wijkkrant die 26 maart van de drukker komt is Tamara opgenomen in de rubriek ‘Wie Ben Jij Nou?’

Tekst en beeld: Zefanja Hoogers

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!