Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Klarendal, week 26/27 in het nieuws

Crisis in Klarendal na schelden en dreigen

door Harry van der Ploeg – woensdag 30 juni 2010

ARNHEM – De Arnhemse wijk Klarendal verkeert in crisisstemming. Opbouwwerk, bewoners en leden van het wijkplatform voelen zich bedreigd en geschoffeerd door een groepje Klarendallers dat hen beticht van ‘zakkenvullerij’ en diefstal van wijkbudgetten van de Vogelaarwijk.

"Een kleine groep is niet voor rede vatbaar", stelt opbouwwerker Rob Klingen.

Dat groepje blies stoom af over het in hun ogen over het paard getilde Modekwartier tijdens een bewonersavond in het Posttheater.

Het wijkplatform bezint zich op de ontstane situatie in overleg met gemeente, politie en corporatie Volkshuisvesting. Ook wethouder Van Wessem is gevraagd mee te denken over de ernstig verstoorde verhoudingen.

Ruud Bekkers van Klarendal in Actie hamerde er de afgelopen jaren geregeld op dat bewoners het gevoel hebben dat het wijkplatform de wijkbudgetten verdeelt onder ‘zakkenvullers’, ‘vriendjes’ en ‘stichtingen zonder enige doelstelling’.

Bewoners in het wijkplatform worden door buurtgenoten afgeschilderd als meelopers die geld in eigen zak steken.
In een brief aan wijkmanager Saskia Moesters noemt Bekkers de verdeling van geld in Klarendal een ‘ondoorzichtige materie’. Hij vraagt om een onafhankelijke kascommissie om de boekhouding te controleren buiten de bewonersgroep in het wijkplatform om.

Leden van de bewonersgroep betichten Bekkers van opruien en opstoken. Bekkers zelf heeft al vaak gezegd dat hij de golf van frustraties in goede banen tracht te leiden maar niet kan toveren.

lees meer…

Klarendal wil af van ruzie rond Ballroom Theater

door Harry van der Ploeg – donderdag 08 juli 2010

ARNHEM – De Arnhemse wijk Klarendal wil een punt zetten achter een slepend conflict rond het Ballroom Theater. "We zetten er een streep onder", concludeert opbouwwerker Rob Klingen na overleg in de buurt.

Het Ballroom Theater werd vorig jaar aangekondigd als een uiting van cultuur die de Klarendallers dichter bij elkaar moest brengen. Cultuurscout Olga Lozeman trok zich echter terug na wat ze tegenover Klingen beschreef als een reeks bedreigingen. Klarendalse Dinie Poppinghaus voelt zich in de hoek gezet als ‘aso’ en aanstichter van al het kwaad. "Ik wil geen scheve ogen meer. Ik wil door met het theater." Klingen: "Eigenlijk willen alle Klarendallers dat."

lees meer…

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!