Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Klarendal 2021

[van de redactie]

Onder deze naam werd donderdag de 21e een wijkconferentie georganiseerd in het KAB Posttheater aan de Rosendaalsestraat. In de Klarendal is een goede energie ontstaan tussen bewoners en partijen die in de wijk nu tien jaar aan wijkontwikkeling werken. Wat is er de afgelopen tien jaren gebeurd en hoe houden we die energie vast om naar de toekomst te kijken.

Een volle zaal met o.a. oude en nieuwe bewoners en ondernemers, oude en nieuwe wethouders, directeuren en beroepskrachten uit het veld én mensen uit Den Haag, begonnen aan een dagvullend programma met veel interactie. Overzicht krijgen met een diaklankbeeld over de geschiedenis van de wijk; brainstormen over wat de wijk in de gaten moet blijven houden; de visies aanhoren van KEI (Kenniscentrum Stedelijke vernieuwing) en STIPO (een team, actief in ontwikkeling van steden, wijken en regio’s); lopen door de wijk; workshops en debatten over toekomst, social media, de wijk naar buiten en naar buiten gericht. De dag werd efficiënt voorgezeten door Raymond Reesink (Mannen met plannen) en gezellig verstoord door cabaretgroep de Gemeentereiniging.

Voor de twitteraars onder ons: er zijn donderdag veel tweets geplaatst met #klarendal. Daarmee is een leuke indruk te krijgen van de genoemde uitspraken van de dag.

Nu is het de bedoeling dat deze conferentie input heeft gegeven aan de beleidsmakers die werken aan het Wijk Actie Programma (WAP) en doelstellingen er op aanpassen; een vernieuwd Wijkperspectief om die uit 2003 te overschrijven.

De dag zou afgerond worden met een bezoek van adoptiepoliticus van de wijk Alexander Pechtold. Hij had zojuist een videoblog geplaatst op het D66 Youtube kanaal

Maar hij twitterde tegen half vijf: @OogVKlarendal Sorry #Klarendal maar ik sta al uur in file… Kunnen jullie me even bellen? – en haalde de conferentie helaas niet.

Ietsje uitgebreider maar in ieder geval met meer beeld, staat dit artikel ook gepubliceerd op Arnhem Direct.

Gemeente Arnhem kondigde de wijkconferentie met een persbericht aan.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!