Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Groeten uit Klarendal

Als ondernemer in het Modekwartier en bewoner van de wijk, kwam styliste Annet Veerbeek door de coronacrisis zonder werk te zitten. Maar stil zitten kan ze niet. Ondertussen volgt haar vriendin Mirjam Huisman een studie op de fotoacademie. Zij had voor haar opleiding de opdracht een warme zomerdag in een volkswijk te fotograferen. Annet liet hier een aantal dingen samen komen tijdens de afgelopen zomer en pakte de opdracht van haar vriendin aan om in deze rare tijden mensen in de wijk met elkaar te verbinden.

Vriendinnen op pad

Ze stelde vriendin en fotograaf Mirjam voor aan wijkbewoners van alle allure die Annet kent en deed voor sommige modellen styling om de rauwheid van de straat te laten zien. Samen lieten ze bij anderen tijdens de warme dagen op hun plastic stoeltje voor de deur, juist weer de echtheid van de wijk zien.

Via het wijkbudget van Klarendal zorgde ze voor een aanvraag om mooie prints te kunnen maken én gratis ansichtkaarten te kunnen ontwerpen en printen. Ze hoopte natuurlijk op een prachtige lancering van dit fotoproject met bier, kaasjes en worst, bubbels, en veel pers op een centrale locatie. Aandacht voor positieve dingen in deze tijd kan de wereld tenslotte goed gebruiken, maar dat lieten de coronamaatregelen die begin november van kracht gingen helaas niet toe…

In de etalage

Een aantal van de foto’s hangen ondertussen in de etalageramen van Bakkerij Holleman. Op 20 november zal er toch een bescheiden openingshandeling worden verricht door fotograaf en wijkbewoonster op anderhalve meter afstand van elkaar. De bakker zal er heerlijke soesjes bij presenteren.

Daarna: loop vooral langs! En in deze tijd waarin veel meer mensen met eenzaamheid te kampen hebben; verstuur kaartjes! Ze zijn gratis te verkrijgen bij bakkerij Holleman en de tabakszaak van Simone.

——

De heren op de foto bij dit artikel worden met toestemming ‘de Sopranos’ genoemd. Ze hebben de ansichtkaarten al overhandigd gekregen en waren erg dankbaar: ‘Zo mooi! Dit maak je maar één keer in je leven mee…’.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!