Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Gezocht: Eigenwijze Diamanten om bij ons te ‘shinen’

Voor wie?

Voor iedereen die ondersteuning kan gebruiken om zich staande te houden. Bijvoorbeeld omdat het in je hoofd soms te vol wordt, zodat je niet meer weet wat je het beste kan doen. Of omdat je het moeilijk vindt om te rekenen en daar graag beter in wordt. Of omdat je vaak ziek bent, waardoor het lastig voor je is om reguliere opleidingen en/of banen te vinden en te behouden.

De vakterm

De redenen waarom je extra ondersteuning kan gebruiken kunnen uiteenlopen. Toch bestaat er een term voor: hiaten in de basisvaardigheden. Met ‘hiaat’ wordt bedoeld: iets wat ontbreekt. Dus iets wat je wel nodig hebt, maar wat er nu nog niet is. ‘Hiaten in de basisvaardigheden’ staat voor alle zaken die het voor jou ingewikkeld maken om je staande te houden in onze samenleving, waarin zoveel van de burgers verwacht wordt.

Wat doet project Eigenwijze Diamanten?

In project Eigenwijze Diamanten ondersteunen we mensen met hiaten in de basisvaardigheden. Alle mensen met zulke hiaten. Dus het maakt niet uit hoe die hiaten ontstaan zijn, waar jij vandaan komt, hoe oud je bent, wat je verder met je leven wil.

Kortom: Als jij tegen zaken aanloopt die het voor jou moeilijk maken om de beste versie van jezelf te zijn, hopen we dat we je daarbij mogen helpen en ondersteunen in ons project Eigenwijze Diamanten.

Twee onderdelen:
opleiding EigenWijs
coachingstraject Plan Diamant

Eigenwijze Diamant bestaat uit twee onderdelen:

1. De opleiding EigenWijs. Hier leer je in een kleine groep basisvaardigheden, op een bijzondere, vrolijke en inspirerende manier. Je werkt er veel samen. Er is ruimte voor elkaars levensverhalen, en het lesaanbod wordt mede bepaald door jouw specifieke behoeften en wensen. De opleiding bestaat uit 3 blokken van 8 lesweken, waarin je twee ochtenden in de week naar school komt. De opleiding EigenWijs kan je helpen om je talenten te ontdekken en de stap te maken naar en leuke werkplek of opleiding.

2. Individuele begeleiding vanuit Plan Diamant. Plan Diamant is het coachingsdeel van Eigenwijze Diamant. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van het volgen van de opleiding EigenWijs. Het is ook mogelijk dat je de opleiding niet volgt maar wel begeleiding vanuit Plan Diamant krijgt.

Hoe deelname aan Eigenwijze Diamant er voor jou uit ziet, hangt helemaal af van je huidige situatie en de wijze waarop we je daarin het beste kunnen ondersteunen. Daarin trekken jij en wij samen op. Dus jij vertelt wat je nodig hebt, en wij vertellen hoe wij denken jou daarin te kunnen helpen. Als we het daarin eens kunnen worden met elkaar, dan hebben we een plan!

Meer weten?

Opleiding is om en om in Inloophuis en MFC Geitenkamp. Locatie coaching wordt in overleg met de coachee bepaald. Als dit je aanspreekt, of je hebt er vragen over, dan hopen we dat je contact met ons opneemt. Hieronder contactinformatie:

Opleiding Eigen-Wijs: Marjon Bussink m.bussink@rijnstad.nl
Coaching Plan Diamant: Beer Liedmeier 06 15 220 889

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!