Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Gemeente presenteert parkeerplan Klarendal Zuid in overvolle molen

De buurt Klarendal-Zuid wordt begrensd door de Sonsbeeksingel, West-Peterstraat, Landbouwstraat, Agnietenstraat, Oogststraat, Willemstraat en Rosendaalsestraat. In het onderzoek is gekeken naar het aantal parkeerplaatsen in de wijk, het aantal auto’s en waar de auto’s vandaan komen.

Op vier momenten in april zijn tellingen gedaan: dinsdag 9 april (13 – 14 uur), donderdag 11 april (18 – 19 uur), zaterdag 13 april (12 – 13 uur) en zondag 14 april (17 – 18 uur).  

De uitkomsten

* In Klarendal-Zuid zijn 665 openbare parkeerplaatsen. Parkeerplaatsen op eigen terrein zijn niet meegeteld.

* In Klarendal-Zuid staan 589 auto’s en motoren geregistreerd. Lease-auto’s zijn niet meegeteld.

* Bij alle vier de tellingen waren alle parkeerplaatsen bezet en werd er fout geparkeerd.

* Donderdagavond was het drukste moment en werd er veel fout geparkeerd.

* Van alle parkeerders komt 40% uit Klarendal-Zuid, 30% uit de rest van Arnhem en 30% van buiten Arnhem.  

De conclusie is dat de meldingen en klachten van de bewoners helemaal terecht zijn. Het is moeilijk om een vrije parkeerplaats te vinden. Er wordt veel fout geparkeerd. En er zijn veel automobilisten van buiten de buurt die in Klarendal-Zuid parkeren. De gemeente Arnhem wil daarom met de bewoners en ondernemers een parkeerplan maken. Op de avond zijn kort verschillende parkeervormen benoemd. Ook vanuit de zaal kwamen suggesties voor oplossingen.

Omdat niet iedereen aanwezig kon zijn organiseren we een tweede bijeenkomst. Deze bijeenkomst zal zijn op dinsdag 18 juni in MFC Klarendal van 19:00 uur tot 21:00 uur. Het adres is Kazerneplein 2, 6822 ET Arnhem.

Bent u inwoner van Klarendal-zuid en heeft u op dit moment vragen, tips of opmerkingen? Dan horen wij die graag. U kunt ons bereiken via het e-mailadres: parkeerplanklarendalzuid@arnhem.nl

De bewonersavonden krijgen een vervolg in de vorm van een werkgroep. Wilt u meedenken aan het parkeerplan Klarendal-zuid? Dan kunt zich opgeven voor de werkgroep via het e-mailadres: parkeerplanklarendalzuid@arnhem.nl, onder vermelding van naam en adres.

Meer informatie

We houden u op de hoogte via deze website. U kunt het projectteam van de gemeente Arnhem bereiken via parkeerplanklarendalzuid@arnhem.nl

De gemeente heeft bezettingsgraad en herkomst parkeren gemeten op dinsdag 9 april tussen 13/14u, donderdag 11 april tussen 18/19u, zaterdag 13 april tussen 12/13u en zondag 14 april tussen 17/18u. De PDF’s zijn helaas te groot voor internet. Download wel de dia de de gemeente maakte tijdens de presentatie.

hoofdfoto artikel © Zefanja Hoogers

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!