Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

‘Er gebeurt iets moois in Klarendal’

Sinds 1 februari 2018 proberen we in het project Maat Werkt vanuit de Klarendalse molen een antwoord te vinden op deze en andere vragen. Inwoners kunnen daar terecht met vragen over ondersteuning, participatie en inkomen en krijgen, afhankelijk van de vraag, een gecombineerd gesprek met bijvoorbeeld een wijkcoach en een inkomensconsulent of een UWV-medewerker en een consulent werk.

Hoewel nog maar net begonnen zien we nu al winst van Maat Werkt. Ter plekke worden kennis en methodieken uitgewisseld. De lijntjes zijn veel korter, zodat er razendsnel geschakeld kan worden. Maar het aller belangrijkste is dat de vraag van de inwoner vanuit meerdere invalshoeken wordt bekeken. En dat leidt tot verrassend snelle en mooie resultaten. Zo heeft een dame uit Klarendal met gecombineerde ondersteuning vanuit Maat Werkt inmiddels een baan gevonden in de thuiszorg en gaat een andere inwoner  aan de slag met een leer/werktraject dat uitzicht biedt op een vaste baan.

Zijn er ook obstakels? Zeker! Samenwerken lijkt vanzelfsprekend, maar kost in de praktijk tijd. Tijd om elkaar te leren kennen, maar ook tijd om gezamenlijk nieuwe paden in te slaan. Uitdagingen genoeg, maar als deelnemers aan Maat Werkt hebben we er vertrouwen in dat we met elkaar de inwoners van Klarendal sneller en beter van dienst kunnen zijn.

Mocht je meer willen weten over Maat Werkt neem dan gerust contact met ons op. We vertellen er je graag van alles over!  Als we er zijn, kunt u gewoon bij ons binnenlopen. Maakt u liever een afspraak? Bel dan met Marielle (telefoon 06-10924468) of Sjaan (06-10999235).

 

Gemeente Arnhem                Sociaal Wijkteam                   UWV

Marieke Tims                         Sjaan Rattink                         Theo van Vuren

Sonja van Aarssen                 Veronique Brink

Karin Meijer                            Betsie Stormbroek

Marielle Plamont

Wianne van der Pol

Bert Berendsen

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!