Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Voor 5 euro eten bij ENJOY! in het MFC

Gedurende een half jaar kunnen jongeren tussen de 16 en 25 een laagdrempelig horeca traject volgen. In dat traject leren ze belangrijke vaardigheden uit de praktijk, zoals: snijtechnieken, warenkennis, kooktechnieken, tafels indekken en hoe je een goede gastheer/-vrouw kunt worden. Op een leuke en gezellige manier wordt een nieuw perspectief geboden aan jongeren die het misschien even niet meer zien zitten. Het doel is om de deelnemers na een half jaar te laten uitstromen in een horeca opleiding of een horeca baan. Het project wordt nu al door velen vergeleken met Jamie Oliver’s Fifteen.

Ook wil de stichting ENJOY  wat doen aan de groeiende stroom mensen, die afhankelijk zijn van de voedselbank. Gebleken is dat daardoor de inhoud van de voedseltassen steeds minder verse groente bevat en meer voedsel uit blik of andere houdbare producten. Stichting ENJOY gaat elke vrijdag vaste locaties omtoveren tot restaurant ENJOY!, waar ook de mensen met een kleine portemonnee heerlijk kunnen genieten van een lekkere verse en gezonde 3-gangen maaltijd voor €5,00!  Om de versheid te garanderen wordt er zoveel mogelijk direct van de boeren en telers uit de regio ingekocht!

Wij zijn doorlopend op zoek naar jongeren, die voldoen aan onze omschrijving. We willen gedurende een  half jaar werken met een groep van 5, dus we hebben nog plek voor twee. Om de kosten voor de minima laag te houden, zijn we doorlopend op zoek naar bedrijven en particulieren die de helft van hun maaltijd willen sponsoren. Het gaat hierbij om €2,50 per maaltijd per persoon. Voor €50,- heb je dus al 20 personen geholpen! En natuurlijk willen we elke vrijdagmiddag voor 30 personen koken, dus dat betekent dat iedereen minimaal 1 keer moet komen proeven!

Mensen kunnen zich inschrijven bij de balie in het MFC. Daar hangt ook het menu voor die week.

Al veel verschillende organisaties hebben hun (financiële) steun  aangeboden voor dit sociale initiatief, zoals: Het Nieuwe en Burger Weeshuis, Albert Heijn Klarendal, Gemeente Arnhem en Maaltijdservice SAMEN THUIS. Door de laatstgenoemde is het binnenkort zelfs mogelijk om een heerlijke verse en betaalbare maaltijd gewoon aan huis geleverd te krijgen!

Voor meer informatie kunt u bellen met: 026-8406580 of 06-28521555 / info@samenthuismaaltijd.nl.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!