Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Een boekje over ModeZ

van de redactie

Het eerste exemplaar van het boekje werd twee weken geleden in ontvangst genomen door burgemeester Pauline Krikke. Er werd voor de opening al een tijd aan gewerkt door voornamelijk mensen van ArteZ, de Arnhemse hogeschool voor de kunsten. Redactie, auteurs en ontwerp zijn gerealiseerd door namen aan ArteZ verbonden. De copyrights liggen dan ook bij de uitgeverij van ArteZ, ArtEZ Press.

De eerste helft van het boekje bestaat uit paginavullende foto’s van het interieur. Pas daarna volgt tekst over de totstandkoming van het concept; Piet Paris was curator van de eerste drie Mode Biënales in Arnhem, feitelijk is dit zijn vierde. Maar dan een permanente, waarbij hij mode- en productontwerpers en fotografen vroeg of een door hem bedacht plan door hen uit te voeren was is een kamer of in een ander deel van het interieur. Sommige kamers zijn alleen door een ontwerper uitgevoerd, sommige zijn een samenwerking met Piet Paris.

Het boekje beschrijft alle bijdrages van alle ontwerpers en hoe ideeën en samenwerkingen tot stand zijn gekomen. Dan volgt er nog een hoofdstuk geschreven door Addy de Boer van Arnhems (Spoorhoek) architectenbureau Nexit én een hoofdstuk geschreven door Berry Kessels van Volkshuisvesting Arnhem, de initiators van het hotel. In dat laatste hoofdstuk wordt wat meer in gegaan op de geschiedenis van de wijk Klarendal.

Voor €17,50 is het boekje te koop aan de balie van Hotel ModeZ. Of zoals Elle aankondigt "Perfect voor op de koffietafel" online

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!