Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Digitaal wijkgesprek over energie besparen en ‘van het aardgas af’

Wijkgesprek over energie besparen

Iedereen heeft te maken met energie en heeft een eigen energieverbruik en -rekening. Wat betekent energie besparen voor u? Wat doet u al om uw energieverbruik en de energierekening te verlagen en wat kunt u nog meer doen? Kunt u uw energierekening betalen? Wanneer zal uw wijk waarschijnlijk van het aardgas af gaan? Waar vindt u onafhankelijk advies over het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen? Om dit soort vragen te beantwoorden én om samen ideeën en zorgen uit te wisselen organiseert de gemeente wijkgesprekken. Het digitale wijkgesprek vindt plaats op 1 februari 2021 van 19.30 tot 20.45 uur. Cathelijne Bouwkamp, wethouder Klimaat & Energie, opent het wijkgesprek. Het Energieloket geeft tips over wat u (nog meer) kunt doen om energie te besparen en zo uw energierekening te verlagen.

U ontvangt per post een uitnodiging voor het digitale wijkgesprek, waarin ook wordt aangegeven waar u zich kunt aanmelden. Als u zich heeft aangemeld ontvangt u vooraf de links voor het digitale wijkgesprek.

Aardgas: in Klarendal voorlopig geen verandering

Bijna alle huizen in Arnhem worden verwarmd met aardgas. Dat gaat veranderen. Wijk voor wijk gaan we stoppen met aardgas en de huizen op een andere manier verwarmen. Net als in heel Nederland. De woningen in Klarendal zijn voorlopig niet aan de beurt. Deze woningen gaan na 2030 van het aardgas af. Het is natuurlijk nu al wel goed om erover na te denken wat er komende tijd mogelijk is in voorbereiding daarop.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U kunt mailen naar Shehnaaz.Kasiem@arnhem.nl of bellen met (026) 377 3682.

Wilt u zelf aan de slag met energie besparen of duurzaam energie opwekken? Neem dan alvast een kijkje op de website www.arnhemaan.nl  voor tips en mooie voorbeelden uit Arnhemse wijken.

Digitale wijkgesprek Klarendal over energie besparen en ‘van het aardgas af’:

Datum: 1 februari 2021
Tijd: 19.30-20.45 uur​

De camper Lijn2030 stond op 1 oktober wel bij het winkelcentrum Klarendal om te praten over energie. Op de hoofdfoto bij dit artikel stond het busje er óók nog eens tijdens het OKTOBERVEST van de ondernemers in het Modekwarier
www.arnhemaan.nl

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!