Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

De leukste markt van Nederland gaat ter ziele

____________________________

"Het is een feit: op 16 september genieten wij voor de laatste keer van de Klarenmarkt. Daarna is het over en uit, schluss damit, se acabó, we call it quits. We zien voor de toekomst geen oplossing om de markt een duurzaam financieel draagvlak te geven. De Klarenmarkt krijgt niet genoeg steun om in leven te worden gehouden en ligt nu letterlijk op straat.

Deze keer zal de markt staan op de Klarendalseweg tussen de Catherijnestraat en het winkelcentrum, of te wel, op het stuk tussen cafetaria ‘de Griek’ en de Albert Heijn. De markt begint om 10:00 uur tot 16:00 uur.

Sinds 2008 hebben we 21 markten georganiseerd met steun van bewonersgroepen, Volkshuisvesting en Portaal, de Gemeente Arnhem, vrijwilligers en vooral ook de bewoners uit de buurt; zonder Paul geen stroom, zonder Erik geen brandhout en zonder Babette al helemaal geen Klarenmarkt. Ook het marktburo heeft zich enorm ingezet om er elke keer een gezellige markt van te maken, weer of geen weer.

De laatste Klarenmarkt wordt als vanouds gezellig, maar wel sober. Er zullen geen optredens zijn, en er is geen muziek van de mobiele DJ. Geen zang en dans maar een ‘gewone’ markt, waar goede en minder goede tweedehands spullen voor de laatste keer van eigenaar zullen veranderen.

Om de Klarenmarkt de laatste eer te bewijzen zal er een officieel afscheid plaatsvinden met een kranslegging om half vier op het Kappelplein. Daar kunt u tevens het gastenboek tekenen, dat vervolgens aan de gemeente zal worden aangeboden.

Dresscode: begrafeniskostuum mag, maar is niet verplicht.
Graag tot ziens op de laatste Klarenmarkt, de leukste markt die Nederland ooit gekend heeft.

____________________________

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!