Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

De eerste brief – Letter voor Letter

Corresponderen

Een brief schrijven of ontvangen was vroeger de normaalste zaak van de wereld, maar tegenwoordig een uitzondering. Terwijl een brief best bijzonder is; in een brief neem je net wat meer de tijd voor een verhaal. Een verhaal kan bijvoorbeeld gaan over je hobby’s, (klein) kinderen, je verleden, toekomst, huisdieren of een televisie programma. En het leuke is: meestal krijg je er een terug – en voor je het weet ontstaat er een briefwisseling.

Daarom zijn samenwerkende partners Letter voor Letter gestart, een initiatief waar mensen uit de wijken elkaar een brief of kaart sturen. Het idee hierachter is om mensen die veel alleen zijn kleine geluksmomenten te bieden. Want hoe mooi is het om een brief of kaart te ontvangen en nog beter als daar een regelmatige correspondentie uit voort komt?

Iedereen kan mee doen

De eerste brief werd zaterdag in bijzijn van vele geïnteresseerden bezorgd aan mevrouw Doortje aan Onder de Linden. De bezorger was wethouder Martien Louwers, maar eigenlijk stal haar dochtertje de show. Postbode en acteur Stefan Papp overhandigde ook nog eens één van de vele prachtige kaarten die het Wijkatelier realiseerde (een plek waar kunst door en voor wijkbewoners gemaakt wordt) en die iedereen eerdaags in de brievenbus krijgt.

Geïnteresseerden uit Klarendal en Sint Marten kunnen zich aanmelden voor Letter voor Letter. Dat kan door contact te maken met bewonersondersteuner Karin Veldkamp k.veldkamp@rijnstad.nl of bel haar op 06 468 014 59. Geef dan aan of je een brief wilt ontvangen en/of wilt versturen. Binnen een aantal dagen ontvang je aanvullende informatie. De organisatie zorgt ervoor dat mensen worden gekoppeld. De eigen wijkpostbode brengt de brieven en kaarten bij de mensen thuis.

Letter voor Letter is een concept dat eerder in het Duifje succesvol is gestart en in deze wijken nu op is gepakt door Villa Klarendal, het Inloophuis, SWOA, Rozet, het Wijkatelier, Stichting de KIM en stichting Rijnstad.

Foto: De wethouder, haar dochter en ‘postbode’ Stefan aan de deur bij mevrouw Doortje © Zefanja

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!