Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Carnavalsoptocht door Klarendal

Op zondag 6 maart zal voor de 32e keer de jaarlijkse carnavalsoptocht plaats vinden! Traditiegetrouw start deze om 13:11u op de Monnikensteeg en eindigt op 15:30u bij het Musis Sacrum.

Tussentijds zal de optocht kriskras door Klarendal gaan en wel over de Vijverlaan – Klarendalseweg – Oogststraat – Agnietenstraat – Hemonylaan – J.P. Heyestraat – Hommelseweg – Agnietenstraat – Akkerstraat – Klarendalseweg – Catharijnestraat – Rosendaalsestraat – Arbeidstraat en verder. Alle bewoners van deze straten hebben ondertussen een brief in de bus gekregen van Stichting Carnavalsoptocht Arnhem, met de vraag of zij de vlag uit willen hangen, de auto ergens anders zouden willen parkeren, carnavalsmuziek willen laten horen en plezier willen maken. 

Ieder jaar zijn er door de deelnemers aan de optocht prijzen te winnen. Bijzonder dit jaar is de prijs die uitgereikt zal worden aan de beste muzikale deelnemer; omdat Wim Simmers – de uitbater van de Huiskamer van Arnhem en erg betrokken bij het carnavalsleven van Arnhem – dit jaar plotseling overleed, is om hem  te eren een `Wim Simmer bokaal´ in het leven geroepen.

Op uitzending gemist van RTV-Arnhem, is het promo filmpje terug te zien waarin dit word aangekondigd.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!