Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Ambassadeur Vrienden voor de Wijkkrant

Wijkbewoners vinden het belangrijk dat de wijkkrant in zijn huidige vorm blijft bestaan. Ze hebben een actie opgezet voor extra inkomsten. Deze keer in gesprek met Rick Jansen, die graag ambassadeur wil zijn voor de wijkkrant.

Door Karin Veldkamp

Betrokken

Rick Jansen is al zeven jaar betrokken bij de Landenkookgroep van Klarendal. Ooit opgericht door stichting Rijnstad, maar Rick nam het stokje over. Elke twee weken wordt er gekookt volgens een recept uit een ander land. Dat varieert van Syrisch, tot Afrikaanse en Belgisch. Het is altijd volle bak tijdens het eten. ‘Daarnaast hebben we de catering op donderdag’, vertelt Rick. ‘Mensen met een smalle beurs kunnen een maaltijd bestellen voor twee euro. Dat wordt thuis bezorgd en het is altijd vers klaargemaakt, met bijvoorbeeld voldoende groenten.’ Ook andere mensen kunnen een maaltijd bestellen, maar dan zijn de kosten vier euro.

Bereik

Naast de Landenkookgroep is Rick  ook actief bij Villa Klarendal, waar buurtbewoners elke zondag terecht kunnen voor een lunch en viering. Dan moet de wijkkrant toch wel een speciaal plekje hebben in zijn hart, en dat klopt: ‘Met een artikel in de wijkkrant bereik je de hele wijk en dat lukt niet met digitale media. Niet iedereen heeft een laptop of kan daar mee omgaan. Dan mist deze groep te veel informatie’, vind Rick. ‘En de wijkkrant is gevarieerd in elkaar gezet; de rubriek Wie Ben Jij Nou, activiteiten en ook ander nieuws en mensen aan het woord. Je leert je eigen wijk beter kennen en je verbindt mensen met elkaar.  De wijkkrant is de enige plek voor je alle informatie krijgt over Klarendal.’

Crowdfunding

De teller staat net over de 2850 euro. Veel dank! Doe je mee? De crowdfunding actie staat op gofundme.com. De opbrengst van de actie dient als buffer om voorlopig door te kunnen. De werkgroep zoekt ondertussen naar een duurzame oplossing.

Foto © Bas Bugter

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!